Такава тежка кретения няма никъде

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/takava-tezhka-kreteniya-nyama-nikade/112078 SvobodnoSlovo.eu
Такава тежка кретения няма никъде

Те свалили гащите пред всички външни фактори, пък започнали да изливат бетон върху поляните, за да показват, че са българи.

Такава тежка кретения няма никъде. Националната обособеност и самочувствие идват от съвсем други неща и не се възпитават с бетонни пилони. Грозотата и неадекватността в публичните пространства на градската ни и селската ни среда, да не говорим за туристическите места, са смущаващо характерни за България.

Обиколила съм много затънтени местенца и райони на европейските държави. Никъде няма такава грозота. Навсякъде има истински стремеж към красивото. Само у нас е кочина, тежка безвкусица и невъзпитано битие.

Преди време бях свидетел, как един германски висш дипломат, който е идвал в София, при една среща на друго място в Европа, спонтанно зададе бруталния въпрос: "София още ли е такава кочина?".

Честно ви казвам. Като се има предвид колко любезни и лицемерни са като цяло западните дипломати и рядко си позволяват подобни констатации. Така изглеждаме отвън. Като свинщина.

Калина Андролова 

2 Коментара

Gogo

преди 9 месеца

Аз понеже пътувам често до Берлин, искам само да отбележа, че германската столица е доста по-голяма кочина от София, около Александърплатц е такава цигания, че който не е ходил, трудно може да си го представи.

Коментирай

Зелена брада

преди 9 месеца

КОВИД пандемията отмина, но многократната ваксинация на психодесния евролиберален планктон дава своите негативни отражения. Зомбираните "евроатлантици" не се гнусят от безогледните застроявания извършвани от лидерите им и от окачените навсякъде хазарски знамена, но много са "чувствителни" на тема Българщина, патриотизъм, родолюбие... Това ги убива!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.