Тапи в ушите

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/tapi-v-ushite/8629 SvobodnoSlovo.eu
Тапи в ушите

Надявам се, че мнозина все още помнят какъв беше един от символите на герберското управление - подслушване, подслушване, подслушване...

Не сме забравили и ментора на слухтенето - Цв.Цв., дясната ръка на Бойко Борисов, по-известен като "Голямото ухо". Как се чувствате днес, г-н Цветанов, че бяхте употребен за задоволяване на низките страсти на вожда?

Почти 12 години подопечните на бившия премиер показно демонстрираха, че за тях законът дори не е врата в полето. За тях той не съществуваше и те деребействаха на воля. Понятия като свобода на личността и човешки права бяха табу.

Откакто народът им дръпна черджето изпод краката и ги остави на сухо, бившите управляващи изведнъж се оказаха слепи и глухи. Те са с широко затворени очи и с тапи в ушите за безобразията, които техният вожд и учител е творил. Ни чули, ни видели, ни разбрали, че над сто души са подслушвани неправомерно. Че заповедите за това са разнасяни на листчета, които после са хвърляни в кофите за боклук. Че прокуратурата се прави на умряла лисица.

Да ми прости Радичков каламбура, ама герберската суматоха, подклаждана от любимеца им Иван Гешев, е абсурдната днешна реалност. И колкото и да си късат ризите бившите властници, че обвинител номер едно е най-добрият и чист почти като сълза, истината започва да изпълзява.

Трупата на Цирк "ГЕРБ" вчера изнесе поредното пищно представление "Ние сме добрите, вие сте лошите". Депутатите на Борисов отново доказаха, че продължават да бъдат водени на къса каишка от своя лидер, че са безгласни букви, монтирани в ролята на депутати.

Едва ли в България е останал разумен човек, който не е наясно как се управляваше страната в ерата на Бойко Борисов. За съжаление, придворните му шутове в парламента демонстрират, че нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили. И че следенето, слухтенето и махленските разправии продължават да са тяхното верую.

Дали да не предложим герб на ГЕРБ да стане огромното ухо, а!?

автор:Юлия Кулинска

duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.