Телевизията се превърна в съскаща змия, която иска да нахапе всеки свой зрител

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/televiziyata-se-prevarna-v-saskashta-zmiya-koyato-iska-da-nahape-vseki-svoy-zritel/4079 SvobodnoSlovo.eu
Телевизията се превърна в съскаща змия, която иска да нахапе всеки свой зрител

Профуканият ефир е за пенсия

Телевизията се превърна в съскаща змия, която иска да нахапе всеки свой зрител

С настоящото заявявам, че не желая да бъда канен в нито една телевизия занапред. А ако приема някога, нека се счита за опит да подобря ефира. И така - имаше романтика, добри музикални програми, разнообразни новини, любезни водещи - пример за облекло и поведение. Някога. С времето този портрет на телевизиите се превърна в съскаща змия, която иска да нахапе и отрови всеки свой зрител. Именно тази телевизия започнах да ненавиждам, да отбягвам и да се озадачавам от пошлото й прераждане.

Липсват съдържателни програми, без крещящи водещи, без сълзливи мадами, облечени като Чичолина, но с поведение на монахини. Липсва балансът между добро и лошо, липсва мекотата, с която да се преминава от една тема в друга, липсват водещи, които просто да дръпнат шалтера, с който са свързани /разбирай слушалката в ухото/ и да поведат разговор със зрителя си. Истински разговор, не насочван най-често умишлено и некомпетентно от някой режисьор зад кадър.

Режисьорите зад кадър са голям смях. Дебели, очилати, закусват с мюсли и мразят света. Често имат брадавица с косъм. Е, поне повечето. Но моделът за режисьор се извращава вероятно със средата, в която расте. Сивото му кардиналство влива в очите и ушите на зрителя тежкото къркорене на препълнения му с мусака стомах. Аз не живея щастливо и вие няма да живеете щастливо, сякаш иска да натякне. Ще ви тъпча, както мен мама с мусаката, с криворазбрана телевизия, с пошли новини, ще ви представям падение за величие и кич за великолепие.

Като се прекланям и благодаря за всяка покана да участвам в предаване, като осъзнавам, че кариерата ми е частично факт благодарение на телевизията, не е уместно да мълча, когато същите тези телевизии се превръщат в казарми на срама. Искате конкретни примери ли. Не, благодаря. Няма да доставя това удоволствие на посредствения водещ или продуцент. Няма да чуете имената си от моите уста. А когато „паднете от екран“, тогава Животът ще ви покаже колко безинтересни сте след него.

Ще замлъкнат телефонните обаждания, поканите, ще пуснете корем и ще отглеждате коприва. В някой мол ще ви спрат и ще поздравят - о, Вие не бяхте ли онзи, ох, как му беше името... И разбира се, ще споменат онзи, който Вие не сте. А провинциалистката ще започне да те търси в Гугъл и ще вика на челядта си, той е ма, той е ма, как му беше името. Точно тази присъда следва победоносния ход на късокраките телевизионни наполеоновци, които камерата прави още по-жалки. Ще си остана телевизионен ерген с програми като настоящите, види се.

Fashion idol

Илиана Раева

Като ревностен критик за облеклото на Илиана Радева, днес поставям знак плюс и вдигам палец за визията й. Предводителката на златните ни момичета по художествена гимнастика, е избрала черно за появата си. Изобилие от кожа, щедра наметка, в която може да се разпознаят едновременно палто и яке, изопачени, но симпатични джобове отпред. Прическата на Илиана е перфектна, нямам забележка и спрямо очилата. Те, макар да носят определен финес, са все пак малко огромни за красивото й лице. Някъде в полумрака на всичко това, забелязвам оригинален колан и копчета. Но когато погледът се отдръпне рязко, се насища на великолепна гледка, както всъщност е прието да се прави пред произведение на изкуството.

Семеен празник

Бачев подари на жена си Париж

Отличен актьор и предан съпруг, Мариан Бачев изненада съпругата си за рождения и ден. Благоверната му, за която се знае че не обича светския шум, бе щастлива да се събуди до букет с цветя, лично подбрани от Мариан. При разопаковането им, от тях изпадна мила картичка със собственоръчно написан стих, изпълнен с любов. Двамата решиха да си направят малка семейна вечеря, на която присъстваха и децата им. Повече шум вероятно ще има на обещаната помежду им малка ваканция до Париж. Там Бачев смята да се поклонят на паметника на Оскар Уайлд, находящ се в Пер Лашез. Паметната композиция на писателя е обсипана с истински целувки от неговите почитатели. Лично аз препоръчвам двойката да посети и малката могилка, където почива вечната Едит Пиаф.

Сладки изкушения

Пенкова качи 750 калории с шеф Стамболов

Бизнесдамата на 2021 година Васка Пенкова, се научи да прави шоколад. Това стана по време на телевизионно предаване в телевизия Седем осми, водено от шеф Ради Стамболов. Инициативата „Шоколадополагане“ идва от дамите на Кралство Хармония в Казанлък, които сами по себе си са сензация на всяко светско и модно събитие.

„Дамите с коронките“, както ги наричат, са предвождани от своята лейди Юлия Забунова - също част от красивата шоко- церемония. Сред най-ентусиазираните дами в студиото бе и Гери Тодоров - притежател на водеща консултантско-счетоводна компания. Всички си тръгнаха с около 750 калории по-щастливи от там.

Автор: Лорд Евгени Минчев

trud.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.