Терзиев: От заплата, която се полага на кмета, ще взема 1 лев, а другото ще го даря

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/terziev-ot-zaplata-koyato-se-polaga-na-kmeta-shte-vzema-1-lev-a-drugoto-shte-go-darya/121025 SvobodnoSlovo.eu
Терзиев: От заплата, която се полага на кмета, ще взема 1 лев, а другото ще го даря

,,От заплата, която се полага на кмета, ще взема 1 лев, а другото ще го даря''. Това заяви новият кмет на София Васил Терзиев.

"Сами разбирате, че заплатите на общинските съветници зависят от заплата на кмета. Няма как да привлечем качествени хора, които да работят за 70-80 стотинки", заяви той след срещата си с премиера акад. Николай Денков.

"Васил Терзиев поиска 1 лв. заплата като кмет на Столична община. Силна заявка, нали? И сега само си го представете - една цяла институция, в която всички избрани политици взимат месечни заплати от съответно 1 лв. (кмет), 0,90 лв. (председател на общински съвет) и 0,63 лв. (общински съветници)". Това написа общинският съветник от ГЕРБ Димитър Вучев в своя фейсбук профил.

До края на седмицата Терзиев ще представи и своите заместници. Изборът на председател на СОС пък може да продължи до 3 месеца, ако и след това няма нов председател - ще се стигне до нови избори за общински съветници.

trud.bg

2 Коментара

Колко " благородно"!

10 months before

Терзиев отлично е запознат с факта, кмета и общинските съветници не разчинат на заплати, на далавери.

Коментирай

От заплата, която се полага на кмета, ще взема 1 лев, а другото ще го даря . . .

10 months before

Явно не кара на заплата . . . Чудно, на какво ли ще кара . . . Подаяния . . . ? ? ?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.