Топжурналистът Васил Иванов се присъединява към Канал 3

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/topzhurnalistat-vasil-ivanov-se-prisaedinyava-kam-kanal-3/24654 SvobodnoSlovo.eu
Топжурналистът Васил Иванов се присъединява към Канал 3

Топжурналистът Васил Иванов се присъединява към екипа на Канал 3. Разследващият журналист, който има стотици горещи репортажи и предавания в дългата си практика, ще продължи да задава неудобни въпроси, да преследва самозабравили се управници, чиновници и бизнесмени, които нарушават закона, злоупотребяват с власт и забогатяват на гърба на обикновения човек.  

„Канал 3 покани Васил Иванов в екипа си, защото той е един от най-силните разследващи журналисти в България. Тук той ще има пълната свобода да работи. Да разкрива злоупотреби и да се опитва да промени съдбата на хората, които страдат от тях. Подаваме ръка на Васил в момент, в който много други медии се уплашиха да го направят. За кадърните журналисти, за тези, които търсят истината, не трябва да има прегради да работят“, заяви управителят на Канал 3 Ива Стоянова.  

 

„Благодаря на Канал 3 и Ива Стоянова за това, че ми подадоха ръка и не се изплашиха. Много други големи медии, наричащи себе си независими, само в рамките на ден, се отказаха, въпреки че сами ме потърсиха с предложения за работа. От разговорите ми с Ива Стоянова се убедих, че Канал 3 е мястото, където ще мога да върша най-добре това, което умея – да показвам без притеснение корумпирани управници и всякакви други крадци, които богатеят на гърба на народа. Схемите и далаверите им, ще виждате често по Канал 3“, каза Васил Иванов.  

Васил Иванов има 14 години стаж в Нова телевизия, която напусна през април заради спряни негови разследвания. Преди това е работил 10 години в радио Експрес. Васил Иванов стои зад поредица ключови разследвания.

Носител на редица отличия, сред които престижната награда „За свободата и бъдещето на пресата“, известна още като „Европейският Пулицър”. Година по-рано, отново в Германия, с тази награда бе отличена руската разследваща журналистка Анна Политковская. Американското посолство го отличи с приз, който се присъжда от Държавния департамент на САЩ за принос към свободното слово. Връчен му е лично от посланика на специална церемония в посолството на САЩ у нас.

Васил е носител на голямата награда на СБЖ неколкократно, както и на призове на Министерството на правосъдието за заслуги в борбата с корупцията. Министерството на вътрешните работи го отличава с наградата „Полицай на годината“, въпреки че не е служител на МВР.

Тази година получи медиен Оскар за цялостен принос в развитието на журналистиката от VIP Media Awards.

Очаквайте разследванията на Васил Иванов от новия сезон по Канал 3.

Той ще очаква вашите сигнали на [email protected].

http://kanal3.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.