Тошко Йорданов: Да приемеш безусловно афганистанци и сирийци заради въздушно-капков Шенген е национално предателство

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/toshko-yordanov-da-priemesh-bezuslovno-afganistanci-i-siriyci-zaradi-vazdushno-kapkov-shengen-e-nacionalno-predatelstvo/127443 SvobodnoSlovo.eu
Тошко Йорданов: Да приемеш безусловно афганистанци и сирийци заради въздушно-капков Шенген е национално предателство

Да приемеш, безусловно афганистанци и сирийци, само заради безсмисления въздушно-капков Шенген е национално предателство. Защото тези хора поставят под заплаха националната сигурност на България, независимо от вътрешно-политическите борби. Това се казва в декларация на "Има такъв народ", прочетена от заместник-председателя на партията Тошко Йорданов от парламентарната трибуна.

В декларацията се пояснява, че в края на миналата година кабинетът Денков е подписал споразумение с Австрия, в което е поет ангажиментът: „незабавно връщане на всички лица, търсещи убежище, за които България и Румъния отговарят, съгласно регламента от Дъблин, без никакви ограничения, особено по отношение на броя на хората, които трябва да бъдат върнати в рамките на един месец и чрез гарантиране на максимум три дни за връщане, приемане и поемане на отговорност. В момента това е особено важно по отношение на афганистанските и сирийски граждани, търсещи убежище".

Йорданов цитира документа от споразумението. Той посочи, че тогава Денков е излъгал, че това не е вярно и е обвинил всички в манипулация.

"Ние извадихме документ от Австрийския парламент, в които министърът на вътрешните работи Герхард Карнер на Австрия казва в официален документ, че България се е съгласила да приеме обратно от Австрия  6619 емигранти", заяви Тошко Йорданов.

Той посочи, че вчера с чартърен полет от Виена до София, в 12:10 на обяд е докарана първата група мигранти от Афганистан и Сирия. По думите на Йорданов полетът е изчезнал от информацията за пристигащите самолети на летище София, а пристигналите мигранти са били свалени зад опънати паравани, за да не бъдат снимани от журналистите.

Правителството на Денков твърди, че са пристигнали само 18 човека, коментира Йорданов и добави, че е малко трудно да се повярва, че е вдигнат цял самолет със 148 места само за 18 човека. Да не се окаже достоверна и получената по-рано информация, че на борда е имало 142 човека, попита Йорданов и добави, че малко по-късно е кацнал втори чартър от Брюксел през Загреб до София.

По думите на депутата той също е изтрит от информационното табло на летище София и там също не било ясно колко афганистанци са ни докарали.

Премиерът Денков всъщност се оказа лъжец за пореден път, не и за последен. Господа и дами от "сглобката", ние сме български граждани и вие нямате право да криете от нас и от хората истината, допълни Йорданов.

Пълният текст на декларацията:

В края на миналата година, ама наистина в края, 30 декември, кабитетът Денков подписа споразумение с Австрия, в което се пое следният ангажимент, цитирам: ”…незабавно връщане на всички лица, търсещи убежище, за които България и Румъния отговарят съгласно Регламента от Дъблин без никакви ограничения (особено по отношение на броя на хората, които трябва да бъдат върнати в рамките на един месец) и чрез гарантиране на бързи (максимум 3 работни дни) отговори за връщане /приемане/ поемане на отговорност. В момента това е особено важно по отношение специално на афганистанските и сирийски граждани търсещи убежище.” Край на цитата.

Когато това стана публично известно, изпълняващият, за съжаление, длъжността премиер Денков, публично излъга, че това не е вярно. И обвини всички в лъжа и манипулация. Ние извадихме документи от австийския парламент, в който министърът на вътрешните работи на Австрия, Герхард Карнер казва в официален документ, че България се е съгласила да приеме обратно от Австрия 6619 мигранти.

Защо припомням всичко това?

Защото вчера с чартърен полет, номер QS4380, от Виена до София,  на авиокомпания “Смартуингс”, в 12.10 на обяд беше докарана първата група мигранти от Афганистан и Сирия. Имаше и няколко унизителни неща в тази операция. Първо, полета беше обявен не на компания Смартуингс, а на авиокомпания Райън еър, ама явно са се светнали, че това е много грозна лъжа и може да има съдебни последствия. После, полетът изчезна от информацията за пристигащите самолети на летище София. Но, за съжаление на сглобката, полет QS4380 можеше да бъде следен на сайта “флайт радар” в реално време, нещо, което направихме с удоволствие. След като кацна, този толкова нелегален полет, пристигналите мигранти бяха свалени зад опънати паравани, за да не бъдат снимани от журналистите. Правителството на Денков, твърди, че са пристигнали само 18 човека. Трудно е да се повярва, че е вдигнат цял самолет Боинг 737, който е с 148 места само за 18 човека. Много по-достоверно звучи получената от нас информация, че на борда е имало 142 мигранти. Освен това, малко по-късно, по информация от медиите, е кацнал втори чартър по линия Бюксел – Загреб – София, с още една група мигратни. Той също е изтрит от информационното табло на летище София и там също не е ясно колко афганистанци и сирийци са ни докарали. И това е само първата партида. А, утре, колко ще докарат? А вдругиден? А следващите месеци?

Премиерът Денков, всъщност се оказа лъжец. За пореден път. Не и за последен.

Господа и дами от сглобката, ние сме български граждани, ние сме и български народни представители и нямате право да криете от нас и от хората истината. Нямате право да криете, от нас и от всички български граждани, полети, все едно внасяте наркотици. Вие за кои се мислите? Ние имаме право да знаем.

Да приемеш, безусловно афганистанци и сирийци, само заради безсмисления въздушно-капков Шенген е национално предателство. Защото тези хора поставят под заплаха националната сигурност на България, независимо от вътрешно-политическите борби. Нивата на престъпност, извършена от подобни мигранти, в държави като Австрия, Германия, Нидерландия и Италия, та нивата на престъпления, включително сексуалните, са нараснали в пъти и са извършвани именно от такива мигранти. Трябва ли да чакаме да се повторят събитията от новогодишната нощ в Кьолн и да изнасилят български момичета, за да осъзнаем, че престъпното поведение на сглобката ще доведе до престъпления в България. И ако онези от ПП ДБ са безгръбначни, то партньорите им от ГЕРБ и ДПС носят още по-голяма вина, че ги оставят да вършат престъпления. И ако си мислите, че ще приемем само тези, за които сме се договорили… далеч не е така.  Всяка европейска страна, която не иска мигранти на нейна територия, ще може да ни ги изпрати и затова да ни плати около 20 хиляди евро на глава. И като изнасилят някое българско момиче ще стане:

“Даваш ли, даваш Балканджи Йово, хубава Яна?

Давам я, срещу 20 хиляди евро.”

Ние от ИТН никога няма да се съгласим на това и рано или късно ще прекратим това престъпно споразумение.

Затова пак питаме – намерихте ли си вече острова, за да ви изпратим на него, заедно с мигрантите!

trud.bg

8 Коментара

Олеся Зеленска

5 months before

бля...бля...бля! И учиндолският шоумен,както и къдрав Тошко само говорят и "блякат". Тия от ППДП и ДПСта си ги работят както си искат в парламента.Но важното е да се обаждаш от време навреме и да си натискаш парцалите в парламента

Коментирай

Олеся Зеленска

5 months before

бля...бля...бля! И учиндолският шоумен,както и къдрав Тошко само говорят и "блякат". Тия от ППДП и ДПСта си ги работят както си искат в парламента.Но важното е да се обаждаш от време навреме и да си натискаш парцалите в парламента

Коментирай

Gudundjula

5 months before

Когато управляваха с ПП/Дб/Герб тошко африкански и учиндолския пранеха същите лупинги и се кълняха,незнам.си колко в евро-атлантизма си.станислав балабанов ходи в усрайна да се прегръща със зеленски.Сега тези подлоги и предатели на американското посолство,го играят революционери и опозиция!Абсолютна смрад!!!

Коментирай

Gudundjula

5 months before

Когато управляваха с ПП/Дб/Герб тошко африкански и учиндолския пранеха същите лупинги и се кълняха,незнам.си колко в евро-атлантизма си.станислав балабанов ходи в усрайна да се прегръща със зеленски.Сега тези подлоги и предатели на американското посолство,го играят революционери и опозиция!Абсолютна смрад!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.