Турски търговци избухнаха: Българи, лирата е с невиждан срив, атакувайте ни!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/turski-targovci-izbuhnaha-balgari-lirata-e-s-nevizhdan-sriv-atakuvayte-ni/129029 SvobodnoSlovo.eu
Турски търговци избухнаха: Българи, лирата е с невиждан срив, атакувайте ни!

Турция е дестинация, известна с гостопримеството си и добрите търговци, които умеят да печелят клиента. През последните дни лирата съвсем се срина – до 0,56 лв., но вместо да се оплакват, те успяха отново да извадят дивиденти от това. 

В социалните мрежи самите търговци са обявили цената на турската валута и канят всички българи през почивните дни да посетят южната ни съседка за пазар.

„Комшу, при нас е евтино и качествено. По пазарите ни има всичко – от гащи до абитуриентски рокли. Храната ни е най-вкусната, а в хранителните магазини ще напълните торбите за двойно по-малко пари, отколкото в България“, пише един търговец в група за алъш-вериш за българи в Турция. Мъжът уточнява, че има магазин за билки и здравословни стоки в Одрин, но целта му не е да печели, а да покаже гостоприемството си. 

В Одрин съботният ден е идеален за разходки. Синият пазар, любим на българите, работи именно утре, а там, както знаете, може да откриете всичко на сносни цени. 

В дискусията под поста му се включва друг, който има магазин за пердета в Люлебургас. Търговецът предлагал най-качествените пердета в цяла Турция, а цената им била за всеки джоб, хвали се той. 

„Лирата е много евтина, идвайте на пазар при нас, възползвайте се“, пишат още хората. 

Действително това е исторически срив на турската валута. Българите предпочитаме да ходим на пазар в южната ни съседка, въпреки че заради инфлацията почти всичко поскъпна двойно. Хората, които редовно посещават близките гранични градове, споделят, че излиза по-изгодно, а стоките са по-качествени. 

„Освен това си правим и една хубава разходка, хапваме вкусна храна и пълним хладилниците за по-малко пари“, казват още те.

https://www.flagman.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.