Тя няма да ви отговори, ако й пишете. Няма да ви приеме за приятел. Не защото е надменна или високомерна, а защото просто вече я няма

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/tya-nyama-da-vi-otgovori-ako-y-pishete-nyama-da-vi-prieme-za-priyatel-ne-zashtoto-e-nadmenna-ili-visokomerna-a-zashtoto-prosto-veche-ya-nyama/54610 SvobodnoSlovo.eu
Тя няма да ви отговори, ако й пишете. Няма да ви приеме за приятел. Не защото е надменна или високомерна, а защото просто вече я няма

Тя няма да ви отговори, ако й пишете. Няма да ви приеме за приятел. Не защото е надменна или високомерна, а защото просто вече я няма. Защото един примат е решил, че след като вече не е негова, няма да бъде ничия. Синът й ще израсне без нея и няма да я помни. И същият този примат, сега искал по-лека мярка от съда. Защото не се чувствал удобно в килията.

Момичето се казваше Кристина Благоева. Онова, намереното в един багажник. Момчето се казва Калоян. Медиите го представят като "Калоян К". Това К е от "Каймакчийски". От село Черньово. 

Кристина е отказала да входира официална жалба, а подадените сигнали за насилие са били игнорирани - в продължение на над 6 месеца. Затова и е потърсила помощ от НПО. НПО-то са с вързани ръце от законова гледна точка и не могат да уведомят органите на реда за споделеното им от Кристина. Опитали са да я убедят, не са постигнали успех. И заканата е изпълнена - тя няма да види следващ осми март. 

Калоян вече е бил осъждан - за закани за убийство на друга негова бивша приятелка и за палеж на автомобил - на новия приятел, на друга негова бивша. Условно - и двата пъти. 

И всички питат "Ама как така НПО-то не сигнализирало, как така момичето отказвало да подаде сигнал, как така този си е на свобода?"

Трябва да се внесат и приоритетно да се разгледат промените в закона за защита от домашното насилие. Не ме вълнува какви червени линии се били чертали, не ме вълнува дали ще приемате текстовете от Истанбулската конвенция, не ме вълнува КС какво оправдание са си съчинили, не ме вълнува колко било "трудно и особено политическото положение". 

Ако при случващото се ви вълнуват някакви съображения за електоралния резултат и какво щяло да се случи на изборите не знам си кога си - изчезвайте мо-мен-тал-но и никога повече не смейте да си подавате носовете в публичното пространство.

Станислав Тенев - официална страница

Nature&Soul cosmetics by Tanya Koleva

Моля споделете този пост, за да достигне до повече хора и на убиеца да осигурим затвор Д-О-Ж-И-В-О-Т…!!!!

4 Коментара

Андрей К

преди 1 година

Изобщо не си прав, с две думи казано.

Коментирай

Какви промени са нужни,

преди 1 година

Защо обясняваш какво не те вълнува, а не кажеш какво те вълнува, по-конкретно.

Коментирай

НПО-та трябва да бъдат забранени

преди 1 година

с каква компетентност разполагат служители там, за да могат да преценят такива и подобни ситуации? Или са просто хора, които ги мързи да работят нещо истинско и си взимат възнагражденията без много угризения на съвестта. В случая това НПО трябва да бъде подведено под отговорност, като съучастник.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.