Ужасяващи резултати от работата на Велико Желев по ул. Алабин

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/uzhasyavashti-rezultati-ot-rabotata-na-veliko-zhelev-po-ul-alabin/5152 SvobodnoSlovo.eu
Ужасяващи резултати от работата на Велико Желев по ул. Алабин

Удивителна липса на всякаква елементарна представа дори от слагане на улични лампи личи от тази най-проста дейност, извършваща се по ремонта на тасето на трамвай №5 , в частност по улица Алабин. ВИЖ СНИМКИ ТУК!

Купчинки от бетон застопоряват стълбовете – голям смях, но не и когато става дума за европроект с обща стойност 115 240 113,94 лв. За сравнение сме снимали нормално сложено улично осветление на съседни пътни артерии в същия супер централен квартал на София.

Проектът се изпълнява от Велико Желев – фирмите, начело с Хидрострой / ВДХ, му са част от обръчите на Доган. Стига да отбележим качеството, което явно може да си позволи друг негов интересен обект – булевардът във Варна, излязъл над 40 млн. лв. на километър, който пропадна дни след откриването си и още 2 пъти след това, мина през трибуните на стадион и още сума поразии, с които стана истинска легенда.

Същият бизнесмен беше директно споменат от вътрешния министър Бойко Рашков като крупен износител на десетки милиони от България и вложител в недвижимости в Дубай, където фамилията му държи десетки апартаменти.

Велико има общо 329 млн. лв. - 213 млн.лв. за първите и още 116 млн. лв. за вторите участъци по АМ Хемус, които се оказаха незаконни.

Същият е получил от онези интересни кредити на държавната Българска банка за развитие, отпуснати на любимите фирми на старата власт, които на практика не подлежат на връщане. Сумата при него, която досега е известна са 57,4 млн. от нашите пари. Нашите, защото държавата наля 700 млн. на банката си уж срещу коронакризата и в помощ на малкия бизнес при Борисов 3, пък те отидоха при дружествата на Домусчиев, Велико, Вълка и други близки до ДПС бизнесмени.

В случая с близкия до Велико Румен Гайтански – Вълка получените 150 млн. лв. бяха дадени срещу „репутация” на фирма от къдражлийските села, която след вземането на държавния джакпот беше препродадена за 100 лв., както сочат регистрите. Сиреч, никога няма да върне нашите 150 000 000 лв.

Хубавата група бизнесмени е в списъка на 19-те на премиера Кирил Петков, като по високите етажи на властта се говори, че това ще бъде базата на следващия списък Магнитски.

Радостина Тонева

19min.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.