В болницата на Москов изписвали сума упойки, но не за пациенти

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/v-bolnicata-na-moskov-izpisvali-suma-upoyki-no-ne-za-pacienti/25594 SvobodnoSlovo.eu
В болницата на Москов изписвали сума упойки, но не за пациенти

Само ден преди да стартира дейността си 44-ият парламент, започнаха прогнози и спекулации за състава на евентуалния бъдещ кабинет на ГЕРБ и ОП. Според тях, не е невъзможно Министерство на здравеопазването пак да бъде оглавено от доскорошния министър Петър Москов. Той обещал да не връща скандалния пръстов отпечатък в болниците. Но не е ясно как ще приключат 4 съдебни дела, които прокуратурата повдигна срещу него.

Паралелно в сайта Фрогнюз обявиха, че: в болница Св. Анна/ Окръжна болница/, откъдето в кабинета Борисов 2 беше катапултиран тамошният анестезиолог Петър Москов,  в столицата са били изписвани огромно количество упойващи вещества. Те обаче не са приложени върху пациенти. Това става ясно от триседмична проверка на РЗИ-София по сигнал на полицията”. Разкритията били съобщени за Фрогнюз от медици.

На този етап не е ясно къде са отишли упойките от болничната аптека.  Една от тях  е т. нар. фентанил, който се дава само в лечебни заведения с  хирургични отделения и реанимации. Според запознати, един флакон се продава на черно за 50-70 лв. При проверката не станало ясно на кои пациенти точно са приложени изписаните медикамнети. Според медици от Св. Анна през 2016 година закупените упойки нараснали в геометрична прогресия, което по никакъв начин не отговаря на броя на лекуваните хора.  В същото време гръмна и друг скандал, свързан в насилие в  хоспис в Елин Пелин. Там хората били  държани под упойка и връзвани, с цел да им вземат имотите.  Интересна подробност е, че  болница  Света Анна отговаря за района, в който се намира Елин Пелин.

Разследващи се кълнат, че  ще проверят дали има връзка между изписаните лекарства в лечебното заведение и тези, прилагани в хосписа. Ако намерят категорични доказателства, предстои нов огромен скандал, който ще разтресе из основи и без това болното ни здравеопазване, коментират експертите.

http://19min.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.