В Европа тече промяна, а България се прославя като глуха амазонска провинция

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/v-evropa-teche-promyana-a-balgariya-se-proslavya-kato-gluha-amazonska-provinciya/24541 SvobodnoSlovo.eu
В Европа тече промяна, а България се прославя като глуха амазонска провинция

Продължават тенденциите на разпадане на досегашните културно-политически форми на общуване между основните играчи в Европейския съюз. В Европейския съюз качествената промяна вече се вижда. Това каза в интервю за предаването "12+3" анализаторът Валентин Вацев.

„От другата година ЕС ще бъде друг, а за България вече нищо не може да донесе качествена промяна, ако не се решат вътрешните ни проблеми. В България се утвърди един вулгарен монополистично-олигархичен модел с човешко лице. За човешкото лице отговаря Бойко Борисов - той е олигарх с човешко лице, отговаря за човешкото измерение, колкото може".

Българският олигархизъм ще бъде изкореняван по международни причини, изтъкна Вацев:

„Някъде след три години ще свършат траншовете и той ще трябва или да си вземе куфарите и да отиде в Барселона, където са имотите, или да разлага българската полиция, да ги превръща в терористичен апарат, полицейско-терористичен апарат, който да бие тройно повече.

ЕС в момента произвежда своите нови политически форми, а България отново се прославя като забравена, глуха амазонска провинция, подчерта Валентин Вацев.

„Ние не сме добри членове на ЕС, защото не знаем какво става там, не ни интересува и чакаме само да дойдат парите. Това е паразитичен тип членство. Ние не сме полезни в процесите на възраждане, развитие и реконструкция на новите политически форми на европейския живот. За съжаление.

От членовете на ЕС се очаква не да ипотекират суверенитетите си, за да получават дивиденти от това местните елити да ги хранят безконтролно, а нещо ново и новото го произвеждат в момента. Нашите са храненици на старото статукво, което си отива и затова издават такива неприлични звуци и миризми и се държат странно, дори понякога и смехотворно.

Продължава разпадането на стария ЕС и се появява новото - новото ляво, новото дясно, което е ужасно интересно. Всяка от големите европейски страни е ужасно интересна с вътрешните си тенденции, категоричен бе анализаторът:

„С Франция стана каквото стана - Франция обещава да бъде нова държава, с нов президент, но все още не са казали в какво ще се състои новото. Англия уверено върви по пътя си на отделяне, Брекзитът е актуален, реален и продуктивен. В Германия също има един тежък нерешен проблем - как ще живеят с културата "Меркел" по-нататък, след като тя вече е изчерпана. Човекът не е изчерпан - тя може да управлява още три мандата, но културата "Меркел": това е особеният тип съчетаване на източна политика от досегашен тип, със зависимост от Държавния департамент. Това вече е към края си".

Резултат с изображение за Валентин Вацев

cross.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.