Валя Ахчиева за Марешки: Печели от лекарства за дядо Пешо, които отиват за дядо Ото в Германия

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/valya-ahchieva-za-mareshki-pecheli-ot-lekarstva-za-dyado-pesho-koito-otivat-za-dyado-oto-v-germaniya/18350 SvobodnoSlovo.eu
Валя Ахчиева за Марешки: Печели от лекарства за дядо Пешо, които отиват за дядо Ото в Германия

Схемата на Веселин Марешки никой не искаше да пипа, защото паралелният износ на лекарства е един законен бизнес. Въпросът е, че имаше вредни последици. В България идват лекарстваа с ниски цени и вместо да стоят в аптеките, те много бързо заминават, чрез други фирми, в други държави. Така вместо за дядо Пешо лекарствата отиват за дядо Ото. Но цената е по-висока.

Всичко отива за два пъти по-високи цени в Германия. Това беше схемата. Това разказа пред Евроком в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" разследващата журналистка Валя Ахчиева.

Ахчиева обясни, че Марешки е завел дело срещу седем издания ва "Открито" за паралелния износ на лекарства. Той и майка му са решили, че са претърпели неимуществени вреди, изпитала и стрес, болки, Марешка спряла да пее....

Оказа се, че в Бургас и Стара Загора бяха доставени опаковки - отвън на турски език, а вътре на български език. Ако някой внася в Турция, после в Германия , то това са огромни печалби, на гърба на пациентите,посочи разследващата журналистка.

Исках да проверя фирмите на Марешки, защото е политик. Когато ме извикаха депутатите, ме попитаха, защо се занимавам с фирмите му. Отговорих - защото е политик и трява да бъде наблюдаван за всяко действие. Схемата я има. Но в момента ме убеждават, че няма проблеми с паралелния износ на лекарства. Има промяна в закона, разясни тя.

Ахчиева разказа как Марешки я хвали по БНТ , а само след седмици казва, че това не е журналистика пред районния съд. Тя е изумена.

Всяка схема си е схема с различни връзки. Разследвала съм в България, Германия, Турция, каза още Ахчиева и разкри връзка на Марешки с Русия в едно село край Волгоград.

Не знам дали ще закриват "Открито". Никой не се е явил на конкурса. Кошлуков го преобяви и аз участвам в него. Предадох концепцията си за предаването и два примерни сценария към него, обясни тя.

Победа не е да забиеш знамето. А да стигнеш до една истина. Трябва да рушим фалшивите новини, коментира тя събитията около БНР.

.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.