Васил Терзиев поиска оставката на пияния Благовест Георгиев

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vasil-terziev-poiska-ostavkata-na-piyaniya-blagovest-georgiev/131093 SvobodnoSlovo.eu
Васил Терзиев поиска оставката на пияния Благовест Георгиев

Кметът на София Васил Терзиев поиска оставката на общинският съветник от ПП-ДБ и "Спаси София" Благовест Георгиев. По-рано днес стана ясно, че той е автор на произшествие в столицата. Снощи 43-годишният общинар е причинил катастрофа на бул. "Драган Цанков", а след удара е избягал от инцидента.

Наложило се очевидци да се включат в преследването. Георгиев е заловен на няколко пресечки от мястото на катастрофата. По думите им той не е бил в адекватно състояние. Същото потвърдиха и от полицията с уточнението, че по закон мъжът има право да откаже тест за дрога и алкохол.

"Правилата и законите трябва да важат еднакво за всички. 

Поведението на Благовест Георгиев, общински съветник от групата на ПП-ДБ-СС, е недопустимо и несъвместимо с нашите ценности и принципи, и в пълно противоречие с поетия от нас ангажимент за безопасност и сигурност в нашия град.

Отговорното поведение изисква едно - оставка", заяви градоначалникът Васил Терзиев.

Благовест Георгиев е член на Комисията по транспорт и пътна безопасност в Столична община.

Оставката му поискаха и от ПП-ДБ. От формацията смятат, че е недопустимо да се шофира под въздействие на алкохол и се надяват оставката му да бъде депозирана до края на деня.

trud.bg

2 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.