Възраждане остро осъжда поругаването на паметта на баташките мъченици от страна на ДПС

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vazrazhdane-ostro-osazhda-porugavaneto-na-pametta-na-batashkite-machenici-ot-strana-na-dps/22609 SvobodnoSlovo.eu
Възраждане остро осъжда поругаването на паметта на баташките мъченици от страна на ДПС

От Възраждане остро осъждаме реакцията на Движението за права и свободи и незачитането на паметта на жертвите на Баташкото клане от страна на въпросната партия. Припомняме, че вчера депутатите от ДПС напуснаха пленарната зала на Народното събрание, докато останалата част от присъстващите народни представители отдаваше почит на жертвите на Баташкото клане с едноминутно мълчание.

Това позорно, обидно, нетолерантно и антибългарско действие от страна на съпартийците на Мустафа Карадайъ ни най-малко не ни учудва, но още повече ни обижда липсата на морал в политическата формация, която претендира, че отстоява свободата и равенството като основни човешки ценности. Същата тази формация смята мирния т. нар. Възродителен процес за престъпление против човечеството, но не обръща внимание на жестоки кланета и масови геноциди, извършени срещу християнско население.

С действията си ДПС за пореден път показва, че е антибългарска, античовешка и антихристиянска по своята същност. Депутатите ѝ се държат като крайни турски шовинисти и четат историята така, „както дявола чете евангелието“.

В заключение искаме да подчертаем, че от Възраждане все пак бихме приветствали напускането на парламента от страна на ДПС, но само при положение, че депутатите от тази партия не се върнат повече в него.

 

http://vazrazhdane.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.