Велислав Минеков: Поканиха ме за министър, но не по най-добрия начин. Отказал съм засега

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/velislav-minekov-pokaniha-me-za-ministar-no-ne-po-nay-dobriya-nachin-otkazal-sam-zasega/8645 SvobodnoSlovo.eu
Велислав Минеков: Поканиха ме за министър, но не по най-добрия начин. Отказал съм засега

Имаше покана да бъда министър в подготвяния в момента кабинет, но тя не бе направена по най-добрия начин. Беше в неизвестност това какъв ще е съставът, кой ще е министър-председател. Поканата не беше с подробности по отношение на какво и как ще се прави, какви са задачите. Засега съм отказал.

Това заяви в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" служебният министър на културата проф. Велислав Минеков.

За огромни схеми в доскоро подопечното на Боил Банов и Вежди Рашидов ведомство заговори служебният министър на културата. Открити бяха редица нередности, а по думите на Минеков става дума за огромно крадене.

"За тази една година държавата се обърна, промени се. Нещата тръгнаха в друга посока. Купувани са човек по човек и го виждам по документите, които изисквам. И не са купувани двама-трима. Купувани са на пакет - по 100, 200… По цял театър. Музей. Това е ставало с разпределение на средства, запушване на някои, които имат намек за лека съпротива срещу властта, с разходки по Европа, с дарения за техните величави книги, плащания по странни фестивал. Само с много пари", посочи проф. Минеков.

По думите му за миналата година предизборно са били раздадени близо 201 млн. лева.

"Интересно е, че 2014 г. е трябвало да започнат постъпления от частните хазартни оператори във фонд “Култура” в министерството. От тогава няма нито лев. Не са постъпили близо 50-60 млн. лева. Това щеше да е щастие за българската култура. Васил Божков си е купувал съвести. Той знаеше изключителната мощ на покойния Светлин Русев. От него има закупени 81 работи. Той е ползвал неговия самолет. Страшно много хора са се возили на този самолет и ще помоля министър Рашков да потърси информация от ГД “Гранична полиция” кои са били пътниците", посочи Минеков по повод твърденията на бившия хазартен бос, който към днешна дата продължава да се намира в Дубай.

Божков определи твърденията на проф. Минеков като "пълни глупости".

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.