Велислава Дърева: 500 делегати подписали против оставката на Нинова? Никой не видя тази подписка

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/velislava-dareva-500-delegati-podpisali-protiv-ostavkata-na-ninova-nikoy-ne-vidya-tazi-podpiska/5550 SvobodnoSlovo.eu
Велислава Дърева: 500 делегати подписали против оставката на Нинова? Никой не видя тази подписка

На конгреса Корнелия Нинова пожертва БСП заради собствената си власт. Деградацията в партията е очевиден факт. Беше казано, че 500 делегати са подписали срещу оставката й. Никой от нас не видя тази подписка, нито кои са тези 500 делегати. Това каза журналистът Велислава Дърева.

„Когато на ден в България се заразяват над 11 000 души, ти да свикаш конгрес и в една зала да стоят толкова хора часове наред, това е престъпление“, възмути се тя в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“.

„Датата за конгреса беше определена на 22 януари. От 97-ма година, от 25 години, се знае, че на 22 януари новоизбраният президент встъпва в длъжност, а ти назначаваш конгрес? Излиза Кристиян Вигенин по една медия и вика, че не се били сетили. Как не сте се сетили? Целта е ясна – да не се отиде, да не бъде поздравен президентът, да я няма Нинова и приближените й“, смята Дърева.

Според нея точно тези маниери и политика на Нинова са отнели много гласове от БСП на последните три вота. Дърева подчерта, че лидерът на социалистите и приближените й не са заявили ясна и категорична позиция за подкрепа на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат: „Това изяде много гласове и през април, и през юли, и през ноември“.

„Радев никога не е имал какъвто и да е било проблем по отношение на БСП. Очевидно това отношение идва от личността на Нинова. Не мога да доловя всички душевни движения, но в края на 2020г. започна процесът на дистанцията, което беше груба грешка, защото в крайна сметка членовете и симпатизантите на БСП не се съобразиха с поведението на Нинова и гласуваха за Румен Радев и Илияна Йотова“, добави журналистът.

„От 5 години говоря и пиша, че Нинова превърна наистина най-демократичната партия в авторитарна и лична, в нейна персонална собственост. Някои сега се сетиха да го констатират – много късно. В крайна сметка Вождесата си създаде паралелна партия“, посочи Велислава Дърева.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.