Вени Марковски: У нас покрай цветята, към светлината са се устремили и плевели

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/veni-markovski-u-nas-pokray-cvetyata-kam-svetlinata-sa-se-ustremili-i-pleveli/22564 SvobodnoSlovo.eu
Вени Марковски: У нас покрай цветята, към светлината са се устремили и плевели

Пролет е, нали? Дървета са разноцветни, а полята са покрити с цветя... Красота, нали?

Донякъде.

Защото у нас покрай цветята, към светлината са се устремили и плевели. Ама плевели, ви казвам, каквито не се срещат по другите земи. А и да се срещат, нас не ни интересуват, така че дали в чужбина са повече или по-устойчиви, е без значение за нормалните хора у нас.

Плевелите са винаги недоволни от това, че цветята се показват над тревата и не само радват населението, но осигуряват прехрана на пчелите и пеперудите, и са безценна част от природата.

Плевелите не искат да има цветя, те искат да има само плевели. Някои плевели не искат дори и други плевели да има, защото искат да са единствените на българската територия.

Други пък си мислят, че те са открили слънцето и въздуха, затова те трябва да са само за тях.

Трети не могат да търпят, че някакви си цветя, които я издържат ден-два без вода, я не, си позволяват да се държат така, сякаш са царе. Или царици поне. Тези плевели приемат за част от живота си да помогнат на цветята по-бързо да загинат.

Четвърти се радват, когато цветята умират, дори злорадстват направо.

Пети пишат доноси до градинаря, в които обвиняват цветята, че са се оплаквали от него.

Шести издават зловонна миризма, за да прогонят всеки и всичко от поляните.

Седми...

Ето защо е важно, уважаеми хора, да поливаме цветята, да се грижим за тях, да изкореняваме плевелите - където и когато го видим. Защото не го ли правим, те ще унищожат всичко - от цветята, та до последния българин.

Veni Markovski - Вени Марковски

Снимка на Veni Markovski - Вени Марковски.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.