Внасят обвинението срещу Петър Москов за ваксините

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vnasyat-obvinenieto-sreshtu-petar-moskov-za-vaksinite/23865 SvobodnoSlovo.eu
Внасят обвинението срещу Петър Москов за ваксините

До Нова година прокуратурата ще внесе обвинителния акт в съда по делото за турските ваксини "Еувакс" и "Пентаксин". До момента по него има четирима обвиняеми, заедно с бившия здравен министър Петър Москов.

Разследването на звеното "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура по делото е приключило. То беше образувано след разследване на предаването "Открито" по БНТ. Делото е едно от първите за корупция по високите етажи на властта, което ще се гледа в Специализирания съд заради промените в Наказателно процесуалния кодекс.

Преди внасянето на обвинителния акт в съда, прокуратурата призова Москов за прецизиране на обвиненията срещу него и останалите обвиняеми.

Единственото, което ще кажа е това, което казах и при първоначалното ми повикване тук в следствието преди година, то е, че аз съм спокоен, защото съм убеден, че съм защитил държавния интерес и финансов, и здравен, и мога да го потвърдя с факти и данни, с документи, коментира Петър Москов.

 Внасят обвинението срещу Петър Москов за ваксините

bnews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.