Внимание! Нека пропускаме всички медицински лица на КПП-тата с предимство!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vnimanie-neka-propuskame-vsichki-medicinski-lica-na-kpp-tata-s-predimstvo/16431 SvobodnoSlovo.eu
Внимание! Нека пропускаме всички медицински лица на КПП-тата с предимство!

Внимание! До всички хора, медицински лица и органи на реда. Ние от организация „Бъди човек“ призоваваме всички граждани да бъдем съпричастни с хората на първа линия. Апелираме всички медицински лица да разпечатат цветен стикер с размер А4 , който да бъде залепен на предното и задното стъкло в горен десен ъгъл на автомобилите с които се придвижват. Това ще им подсигури бързо преминаване през контролните пунктове между градовете.

Нека всички ние ги пропускаме с предимство, те сега са хората, които ни лекуват и поддържат нацията ни жива в този труден момент.

Нека полицаите да ги пропускат с предимство, като всяко медицинско лице носи в себе си копие на документите си , работата си и са подпечатани от съответното заведение/ медицинско лице.

Нека бъдем единни. Генерал Мутафчийски каза, че са с предимство още от първите си изказвания при поставянето на КПП-та. Чрез този лист, всички ще можем да помагаме, не само чрез пляскане, не само чрез песни по радиото , но и с ДЕЙСТВИЯ!

Идеята ни е провокирана от поста на Дани Маркова , която работи в УМБАЛ „Света Анна“ – София АД и всеки ден пътува от Ихтиман до София – поста гласи:

„Седя в колата и слушам, “ Моя страна, моя България“… Журналисти призовават хората да подкрепят медиците.

Работният ми ден е приключил в 19ч., а аз седя в колата вече 2ч. и половина на КПП изхода на София… Едва пъплим…първа, газ, спирачка…

Дванадесет часа в реанимация. Работа с тежко болни… маски, шапки, очила, шлемове… не ти достига въздух от толкова предпазни средства. А сега 3ч. дишам изгорелите газове на колите до мен.

3ч. след края на работно ми време( в 22ч.)вече съм си вкъщи. Правят „коридор“ да влезе „бацила“ и се пъхвам в банята…за дезинфекция. Почти врялата вода отмива „бацилите“, а аз не мога да определя емоционалното си състояние… гняв, умора, безсилие. Пускам и няколко сълзи, не знам защо.

Утре ставам пак в 5ч. Минавам през първото КПП. И там чакане… Дванадесет часа в болницата и обратно към ужаса на КПП-то… Газ, спирачка… Още 3ч..

Не искам да ме подкрепят с “ Моя страна, моя България“, не искам светлинно шоу… Искам нормално отношение, в нормална държава!

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.