Войната за паркиране: Счупени чистачки и сплашващи бележки

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/voynata-za-parkirane-schupeni-chistachki-i-splashvashti-belezhki/131827 SvobodnoSlovo.eu
Войната за паркиране: Счупени чистачки и сплашващи бележки

Войната за паркоместа в София ври и кипи. В методите за предупреждение и сплашване се включват хвърчащи бележки и вдигнати чистачки. Напрежението в кв. "Павлово" ескалира заради липсата на места за паркиране. Поредният опит за сплашване е от съседите от блок 138, които се ядосали, че столичанка, която не живее в конкретния блок, проявила неблагоразумие да паркира пред жилищната кооперация.

„Махнете този автомобил. Паркингът е само за живеещите в блок 138“, пише на бележката, макар паркинг само за живущи в блока по закон да не съществува. Автомобилът е на Ваня Самаджиева. Жената обяснява, че спира пред блока, когато няма други места.

„Вдигаха ми чистачките. Последния път сложиха тази бележка. Опитах се да разговарям със съседите от блока и да им обясня, че мястото е уширение на улицата и те няма как да претендират, че мястото е на блока“, обясни тя пред bTV.

„Ако не махна автомобила, може да се стигне до по-агресивно поведение. Първият път ми счупиха чистачката. От Район „Витоша“ ми казаха, че това е уширение на улица“, добави Самаджиева.

Преди дни граждани излязоха на протест и блокираха столично кръстовище. Недоволството е срещу според тях незаконната реорганизация на движението и забраната за ползване на паркоместа в района на бул. „Патриарх Евтимий“. Според жителите на квартала със „заповед от никой за никой” вчера вечерта биват заградени част от паркоместата по бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Фритьоф Нансен“. Това пишат участници в протеста в социалните мрежи.

През септември 2023 година гумите на автомобил бяха нарязани в столичния квартал „Връбница“.

„Мястото не е забранено за паркиране, нито е вход и изход за някого, не е инвалидно, не е платено. То е обособено именно за паркиране“, обясни тогава пострадалата собственичка. По-късно тя разбира, че живеещите в бл. 609 са присвоили тротоар, за да паркират, а тя е попречила да паркират там.

trud.bg

4 Коментара

При нас така ги предучреждаваме

преди 1 седмица

Когато спрат на тротоарите, откъдето е единственото място да минават пешеходците...никва милост към терористите с шибаните им коли

Коментирай

BLIMAN

преди 1 седмица

Защо не чупите чистачките на онова л. кмета...?..а гласувахте за него..?...

Коментирай

Али Баба

преди 1 седмица

Сини, пембени или зелени зони не решават проблема с паркирането. Само създават конфликт между съседи. С парите от тези зони общината трябва да строи паркинги на няколко нива, да издава разрешение за строеж на нови кооперации при осигуряване на поне 50% паркоместа за собствениците. Сега няма отчет за събраните пари от синя и зелена зона, цари пълно безхаберие и хаос. Явно трябва да се протестира пред общината, а не да крадат чистачки и да пукат гуми.

Коментирай

моранди

преди 1 седмица

София е прекрасен,евтин град.Високи доходи,евтини жилища,евтини автомобили....Кметовете разписват,прибират рушветите и се строи здраво.Никакви зони не са спасение.Война на всеки срещу всеки.Струва ми се,че след 20години ще стане тясно като в ХонгКонг.И селата са ни калпави,смрад и беднотия,не си заслужава да се местиш.Поне имаме топла вода и парно.Стискаите зъби и трайте.....

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.