ЗАКОННО НЕ ОЗНАЧАВА МОРАЛНО!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/zakonno-ne-oznachava-moralno/21119 SvobodnoSlovo.eu
ЗАКОННО НЕ ОЗНАЧАВА МОРАЛНО!

Облекчението на всички българи, че близо 700 000 лева бонуси, раздадени в Търговския регистър, са законни, няма граници! Аз лично никога не съм се съмнявала, че тези стотици хиляди са дадени съвсем законно, тъй като все пак наредбата, въз основа на която на администрацията четири пъти годишно се дават едни солидни премии, е приета от същите управляващи. Но...законно не означава морално. Когато си допуснал търговският регистър на страна-член на ЕС да не работи 18 дена, а след това почти месец да бави обработката на заявленията, когато не се знаят пораженията върху информацията, да допуснеш да наградиш същите тези служители, е несправедливо и НЕМОРАЛНО. Защото всички извън богоизбраната висша администрация в подобен случай щяха да изхвърчат дори от работа заради несправяне със задълженията или щеше да има други санкции. А тук даже ги поощряват.Да се запита човек дали все пак не са свършили някаква услуга.

А в държава, където пенсионерите мизерстват и им се подхвърлят едни максимум 40 лева за Коледа, да си раздаваш толкова пари за общо взето некадърна работа, противоречи на морала. Дори нямате очи да кажете кой колко е получил! Или да ги отмените!

Не ви е срам, явно! Нали законът, който назначилите ви на работа са приели, ви защитава! Какво означава някакъв си морал....

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.