Започна залесяване на опожарената гора край Стара Загора

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/zapochna-zalesyavane-na-opozharenata-gora-kray-stara-zagora-7/145288 SvobodnoSlovo.eu
Започна залесяване на опожарената гора край Стара Загора

Днес бе даден старт на залесителна кампания на изгоряла горска територия при опустошителните пожари това лято край Стара Загора. Горските служители от ТП „Държавно горско стопанство Стара Загора“, заедно с представители на община Стара Загора и доброволчески организации от цялата област, залесиха първите фиданки в м. „Седми километър“, която е сред най-засегнатите зони от пожарите.

Снимка: ДГС Стара Загора

От ДГС-Стара Загора информират, че до края на годината ще бъде почистена цялата засегната площ, след което ще бъде извършено залесяване навсякъде с фиданки от кедър и церов жълъд. Целта на лесовъдите е пострадалата територия отново да бъде здрава и зелена гора. Директорът на стопанството инж. Иван Чергеланов заяви, че от Българо-американска кредитна банка са били първите доброволци, потърсили горските служители, с инициатива да се включат във възстановяването на горската територия и че ще направят дарение в размер на 20 000 лв за закупуване на посадъчен материал.

Източник: bnr.bg

3 Коментара

Генчо Гунчев

5 hours before

Благодарим ти, г-н Пеевски!

Коментирай

Повече такива новини трябва да четем

2 hours before

Ако искаме да запазим реките и му металните си извори, се налага спешно масово закеся Ане навсякъде в страната - особено изсечени гори и голи хълмове ..също и в градовете

Коментирай

психодиспансер

2 hours before

трябва да се залесят всички изгорели гори и всички българи трябва да се включим! последните дни събрах доста жълъди, сега ще минат подготовка и пролетта, живот и здраве, дано станат здрави фиданти, ще бъдат засадени, където е необходимо!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.