Аман от празни приказки, бе, господа!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/aman-ot-prazni-prikazki-be-gospoda/7370 SvobodnoSlovo.eu
Аман от празни приказки, бе, господа!

Някой някъде си днес бил казал, че Радев се качил на самолета за съдебна реформа (или самолетът на Радев качил сьдебната реформа, не разбрах...), пък изказалият се не знаел самолетът рее ли се и тъй нататък - демек, како Сийке, ние с нашия кандидат не сме от тях....

Аман от празни приказки, бе, господа!

Оставете пустословието - нека си се лее от екраните, че без него ще закрият половината тв програми и ще ни заболят гърлата от прозявки по диваните.

Оставете и врелите-некипели, и надутите фрази, ама пък Съдебната реформа, горката! - тя какво ли не изпати, а без нея наистина няма бъдеще за България! То я дъвкаха тая Съдебна реформа многострадална, то я джвакаха, то я туряха в палатки, то с "исторически компромиси" я онождаха, мале, то на езиците си денонощно я въртят...Само дето на военен изтребител във висините още не бяха я пращали!

Аман, бе, приятели! Не я виждаме и не я чуваме вече тая реформа в тарапаната от политически кандидати! Камо ли пък да й виждаме края.

Уважаваният конституционалист Димитър Гочев, светла му памет, казваше така: "Съдебната реформа ще е свършила тогава,

когато спрат да ме питат познавам ли съдията".

Този момент той не го доживя. Както е тръгнало, няма да го доживеем и ние, а и децата ни.

Анна Заркова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.