БАКАЛСКО-КОАЛИЦИОННА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/bakalsko-koalicionna/3198 SvobodnoSlovo.eu
БАКАЛСКО-КОАЛИЦИОННА

Доста си е срамно напоследък да си народен представител, особено от управляващите. След националното предателство вчера, днес управляващите подложиха парламентаризма на поредното грозно унижение. След като не се разбраха за управител на БНБ, ИТН върнаха топката на ПП и предложиха промени в постоянните комисии, като шест часа депутатите бяха принудени да слушат бакалски сметки, колко тежал един депутат /като тежест на авторитет и електорална подкрепа, че иначе Свирчев за двама трябва да го броим/, дроби, закръгляне на дробите след десетичен знак и прочие неща, които принизиха Народното събрание до Женския пазар. Тъкмо преди гласуването започна и искането за почивки, като общо се взеха три такива за около час и половина. След взаимна любов, ревност и сдобряване в кулоари, тоалетни и зали, коалиционните партньори благоволиха да уведомят народните представители от опозицията, че са се разбрали и накратко, целият този цирк и губене на времето на Народното събрание, са били излишни.

Подобно безумие е като модус операнди на 47-мото Народно събрание. Разприте между коалиционните партньори наподобяват на вече омръзнали си съпрузи, които стоят в брака заради общото имущество и бизнес интереси. Но пък занимават всички околни с крамолите си.

След като приключихме бакалските сметки, на две, на три, избрахме и членове на СЕМ. Голямата радост на ДБ беше, че Пролет Велкова, която е много милозлива към педофилите, защото те били болни, беше избрана, макар и с гласовете на ДПС. Така, че в СЕМ ще имаме човек, който спазва джендър-стандартите, включително снизхождение към гнусните дела на педофилите, защото те били болни и по същество те били жертвите. Честито на евроатлантическата сган. Видяхме кои Ви подкрепиха! Дори ИТН признаха в пъти по-високите морални качества на кандидата на Възраждане Тодор Беленски - млад и почтен човек, който в журналистическата си кариера не е преклонил глава да е удобен на някого и който отстоява истината с цената на всичко. Но, така или иначе, наш кандидат да се одобри, не е предвидено при преговорите им в МОЛ-а.

И много моля неуважаваните управляващи - не превръщайте Народното събрание в пазар. Безспорно, то е свидетел на много срамни сцени и гласувания, но толкова омерзени никога не сме се чувствали, както днес, когато пазарлъците бяха в пленарна зала!

Елена Гунчева

https://t.me/elenaguncheva

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.