Без извинение, Австрия се опитва да си изхвърли залелия я боклук у нас, т.к. сама не може да се справи с "инженерите" от Афганистан

https://svobodnoslovo.eu/komentar/bez-izvinenie-avstriya-se-opitva-da-si-izhvarli-zaleliya-ya-bokluk-u-nas-tk-sama-ne-mozhe-da-se-spravi-s-inzhenerite-ot-afganistan/123071 SvobodnoSlovo.eu
Без извинение, Австрия се опитва да си изхвърли залелия я боклук у нас, т.к. сама не може да се справи с "инженерите" от Афганистан

Без извинение, Австрия се опитва да си изхвърли залелия я боклук у нас, т.к. сама не може да се справи с "инженерите" от Афганистан.

Подиграва ни се, предлагайки частичен "въздушен" Шенген, като поставя и 4 условия. Точки 1 и 2 ги прескачам, но 3 и 4 заслужават внимание, за да видите как ни третират.

3. Изпращане на австрийски съветници по въпроси, свързани с документите, които да работят с екипите на летищата в Букурещ и София;

4.Приемане на търсещи убежище, по-специално на афганистанци и сирийци, от Румъния и България. 

По точка 3: „Изпращане на австрийски съветници по въпроси, свързани с документите, които да работят с екипите на летищата в Букурещ и София” означава: първо, че нашите експерти са некомпетентни, според австрийците, второ: че Австрия иска пряко да контролира наши вътрешни процеси.

Но четвърта точка е още по-унизителна. Да приемем още търсещи убежище, по- специално афганистанци и сирийци. Още от 2020г. австрийците не могат да се справят с пребиваващите им в страната афганистанци, като предишният им канцлер Себастиан Курц нееднократно беше посочвал, че това са "особено трудни за интегриране хора" и тяхното присъствие е "огромен проблем".

През 2021г., с повече от 40 000 приети афганистанци, страната му беше приютила втората по големина афганистанска общност в ЕС, на глава от собственото си население.

Тази година излязоха и данни, според които вълна от афганистанска престъпност залива цяла Европа, включително Австрия. Редица градове в страната категорично не желаят да приемат повече бежанци, като основната причина са именно афганистанците. Местните медии постоянно отразяват редица групови изнасилвания на девойки. Например петнадесетгодишно момиче, отвлечено от улицата на път за вкъщи, след което часове наред брутално насилвано от афганистански бежанци.

Имаше и случай във Виена, когато трима афганистански бежанци преследват млада турска студентка до обществена тоалетна, пребиват я и групово я изнасилват. През годината австрийските медии отразиха и други безмилостни нападения срещу жени, като имаше и случаи, в които нападенията са извършени посред бял ден пред стотици свидетели.

А сред най-ужасяващите е случай на жена със забавено умствено развитие в Линц, която е похитена, завлечена в апартамента на афганистански бежанец и изнасилена многократно.

Има и статистики, според които челните места в Австрия на тези престъпления се държат именно от афганистанците - те са отговорни за шокиращите 50 % от всички случаи.

Вероятно, ако въобще сте имали някакви съмнения, това ви дава отговор защо едно от условията, за „въздушния Шенген”, е именно това.

Виктория Георгиева

4 Коментара

Червената шапчица

преди 4 месеца

Поли Златарева е травестит.

Коментирай

Сенека

преди 4 месеца

Бежанците не искат да са тук, защото престъпността застрашава пребиваването им. Както казваше Симеон, тя е по-добре организирана от полицията.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.