ДИНАСТИЯ НА ЛЪЖИТЕ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/dinastiya-na-lazhite/8115 SvobodnoSlovo.eu
ДИНАСТИЯ НА ЛЪЖИТЕ

Мандат Трети. Звучи като някоя кралска особа, наследила името от знатните си предци, управлявали с десетилетия. Всъщност предшествениците му са пълни негодници.

Мандат Първи се почувства владетел преди да му връчат короната и поиска дворът да коленичи пред дивана му, докато той посвещава шутовете си в рицарство.

Мандат Втори пък върна големия жезъл, но не пропусна да се разходи гол пред кралския двор, за да размята собственото си жезълче, с което продължава да плаши.

С подобна история на родословието си, е трудно да повярваме, че Мандат Трети е в състояние да ни управлява. Ще повърти жезъла в ръцете си, ще почеше с него зачервените следи на завехналото си его. Безсилието е наследство, което Мандатите ревниво пазят.

Въпросът е какво ще правим ние, в нозете на това безсилие. Ще се наложи пак да ги избираме, все по-гневни. А те, с лъжите, само това и чакат.

Когато гневът гласува - популизмът ликува.

Радослав Бимбалов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.