ДОСТОЕН! ДОСТОЕН! ДОСТОЕН!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/dostoen-dostoen-dostoen/137225 SvobodnoSlovo.eu
ДОСТОЕН! ДОСТОЕН! ДОСТОЕН!

ДОСТОЕН! ДОСТОЕН! ДОСТОЕН!

Народът ни е мъдър! Народът ни знае, че човек предполага, но Бог – разполага!

Аз съм вярваща! Но не съвсем според църковните канони…

Вярвам в Единоначалието. Вярвам в Доброто. Вярвам в красотата и силата на Любовта – в онази Божествена, Всеопрощаваща, Всемогъща Любов…

Вярвам в силата на мисълта, словото и молитвата…

Вярвам в предначертанието, но и в Свободната воля…

Не, нямам страх от Бога – имам срам. Срамувам се от грешките си – по-малки, големи и по-големи… И се моля, ако заслужавам, да ми бъде простено.

Дълбоко и силно вярвам!

Не влизам често в църквата. Но когато ми е тежко, невъзможно тежко и тъжно – отивам. Да се помоля… Да поплача… Да потърся подкрепа… Да благодаря!

Не се опитвам да се сърдя, съдя или обвинявам. Не се опитвам да оспорвам Божията промисъл, само защото не я разбирам или не ме удовлетворява.

Приемам я! И търся вината, защото вярвам в Божията справедливост… Търся я най-напред у себе си! У нас – неговите създания – често разглезени, горделиви и неблагодарни..

Често съм нарушавала и нарушавам Божиите заповеди. Защото съм само човек…

Защо разкривам всичко това? Защото ненавиждам лъжата и лицемерието, особено, ако е в собствена изгода…

И защото искам на висок глас да кажа – ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ!

Само преди ден нашите Свещенослужещи, направиха своя свободен избор, като посочиха за Патриарх на Българската Православна Църква, най-достойния между достойните…

Давайки гласа и доверието си на Митрополит Даниил, върнаха надеждата и вярата в Бога на унижения ни и изстрадал народ.

Надежда!!!

Колкото и да се старая да приема смирението, колкото и да ми е трудно да се въздържам и подминавам зловонието, което ни обгръща, ще го направя – няма в този светъл ден, да споменавам с лошо или съдя злословниците. Няма да ги наричам чуждопоклонници, нито фарисеи, нито неверници или слуги на Сатаната… И предатели на Светата православна вяра, няма да ги наричам… Те са това, което са… Сам Бог посочва Юда! Изпитва и тях…

За радост, пак сам Бог, пощади България и върна вярата на мнозина, като се намеси в избора на нашия Патриарх - Даниил...

Ще бъде трудно. Понякога ще ни се струва невъзможно… Но веднъж поел Кръста, Той ще го носи с достойнство!

Докрай!

Защото Бог ще бъде негов водач…

Аз не съм църковен човек.

Не познавам Канона...

Но в едно съм сигурна – Той е Божият избраник!

И нека никога не забравя думите на един от мъчениците на БПЦ - Митрополит Климент Търновски – „Има православие у нас – има български народ, няма православие – няма български народ!“, и да знае, че като Божий наместник и народен пастир, някои ще го клеветят, други – завиждат и отричат, но мнозина ще го следват с вяра и упование…

„Многая лета на Патриарх Даниил – Бялата лястовица на Българската Православна Църква…

Нешка Робева

7 Коментара

Посетител

4 days before

НАИСТИНА ДОСТОЕН!!! Нека Нашият Господ Бог да дари със здраве и дълголетие както Негово Светейшество Патриарх +Даниил, така и Вас - уважаема госпожо Робева! Амин!

Коментирай

Павлина

4 days before

Ясен знак, че Бог не ни е изоставил нас, българите. Пред очите ни си разигра мировата сцена на борбата между доброто и злото. В този съдбовен момент Бог спаси нашето православие. Нека да се молим за здравето и волята на новия на патриарх да издържи на сквернословията.

Коментирай

BLIMAN

4 days before

Права е Нешка Робева..."Бялата лястовица дойде при нас"...след всичко на което сме свидетели тези последни 3-4 години, на това арогантно безчовечие на нашите политици-евроатлантици и долни крадци и измамници, довели страната ни до ръба на пълна духовна пустота, изборът на Даниил се явява като заслужил дар Божи към многострадалния ни народ по пътя на защита на Православието. ДОСТОЕН, ДОСТОЕН, ДОСТОЕН..!

Коментирай

Реалист

3 days before

Написаното от г-жа Робева потвърждава факта, че който има талант за едно, има и за друго. Колко хубаво е написано. Поздрави!

Коментирай

панчо виля

3 days before

Не го познавам и не знам нищо за новия патриарх. Не зная какво таи в душата си. Много го хвалят и му се надяват. Считат че изборът му на поста е победа за доброто над злото. А дали е така ще видим. Дано поне той да е истински мъж с характер, за да остане някаква вяра в страната за бъдещето й.

Коментирай

Иван

2 days before

Нешка няма грешка! Както винаги!

Коментирай

Иван

2 days before

Нешка няма грешка! Както винаги!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.