Една много добра и една много лоша новина за безработните в България

https://svobodnoslovo.eu/komentar/edna-mnogo-dobra-i-edna-mnogo-losha-novina-za-bezrabotnite-v-balgariya/136573 SvobodnoSlovo.eu
Една много добра и една много лоша новина за безработните в България

Може да е графика на текстово съобщение

Една много добра и една много лоша новина за безработните в България.

Добрата новина: България е на 4-то място по щедрост към безработните в ОИСР, които получават 77% обезщетение спрямо предишната си работна заплата.

Лошата новина: във всички страни от първата двадесетица данъците са много, много по-високи, за да има достатъчно помощи за безработни.

И съмнителното: при над 30% сив сектор доста от безработните работят в сивия сектор, но получават и обезщетение за безработица.

Все пак, сумарните помощи за безработни у нас са по-малко, отколкото сумарната корупция, която и в момента процъфтява!

Моето скромно мнение: доста от нашите "първенци" в НС, МС и кметства, са за първия ред в Пазарджишкия или Сливенския затвор!

10 години от разграбването на КТБ, а мафията не позволява делото да стартира!...

Боян Дуранкев

6 Коментара

Реалист

2 months before

".... 10 години от разграбването на КТБ, а мафията не позволява делото да стартира!..." Защо ли, г-н Дуранкев, като кажеш А, кажи и Б.

Коментирай

Пълни глупости и измишльотини

2 months before

Обезщетения за безработица не можеш да получиш в България, ако ще и 20 години трудов стаж да имат, ако за последните три години вече си бил регистрират дори и за месец в бюрото по труда....на тоя пенЦионер му личе, че отдавна в пенсия и не му се налагало да ходи до бюрото по "труда" да му го сервират това...

Коментирай

Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист

2 months before

Моето скромно мнение: доста от нашите "първенци" в НС, МС и кметства, са за първия ред в Пазарджишкия или Сливенския затвор! 10 години от разграбването на КТБ, а мафията не позволява делото да стартира!... Боян Дуранкев

Коментирай

Объркан пенсионер

2 months before

Много е объркан човечеца. Няма добра новина тук. 87% от средния годишен доход в Люксембург е приблизително 135 000лв, а в българия 77% от средния годишен доход е 13 800лв или 10 пъти по-малко. Анализатора е скаран с цифрите и каакво стои зад тях.

Коментирай

Мирмидон

2 months before

И какво е виновен Дуранкев. Статистиката е на ОЕСD от 2024г. Не е негова.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.