И този парламент започва като ситком, ще продължи като бурлеска и ще завърши като драма

https://svobodnoslovo.eu/komentar/i-tozi-parlament-zapochva-kato-sitkom-shte-prodalzhi-kato-burleska-i-shte-zavarshi-kato-drama/136373 SvobodnoSlovo.eu
И този парламент започва като ситком, ще продължи като бурлеска и ще завърши като драма

И този парламент започва като ситком, ще продължи като бурлеска и ще завърши като драма без елементи на разсъждение от страна на българския "елит". Прости, немъдри и арогантни народни представители. Тези не могат да защитят България във времената на "новия глобален безпорядък", както се изразява Бжежински. Вътрешната нестабилност е магнит за намеса на външни сили и за разрешаване на конкуренцията межу тях през усвояване на територията на нестабилността. Това е исторически доказано правило.

Светът се развива по едни и същи закони. Алчни и егоцентрични политици имаме, които мислят само за собственото си оцеляване. Не за България, а за собствения си изход. Недостатъчната интелигентност ни прави губещи пред обстоятелствата. И всички следващи избори само затвърждават тази неспособност да се самоуправляваме. И не е виновна нито империята на несвободата, нито след това империята на "свободата". Ние не можем да сме напълно откъснати от някакво влияние на велики сили, но можем да сме умни и организирани. Онзи ден някой ми изпрати някакво видео с изказване на Тодор Живков за приземяването. Такава ужасяваща тъпота, посредственост и истинска органична неграмотност! Че чак не е за вярване как е било възможно. Защо се чудим, че може днес да произвеждаме нещо друго? Това сме ние. Народът български!

Ще трябва да спрем с префърцунените диагнози на шепа четящи книги, които считат, че може някой някъде да мисли. Не, не може. Тези с най-големите претенции направиха съдебната реформа по свой образ и подобие. И сега се оправдават, че това или онова още трябвало да се направи, някой им пречел, не искал реформи и пр. Не, бе, хора! Толкова си можете. Толкова си можем. Която и фракция да разгледаме от партийната ни действителност, можем да изпаднем в ужас. Ляво, дясно, либерално, консервативно, патриотично и прочее подробности, се тая.

Пуснете си видеото на Тодор Живков и да приключваме разговора! Стигнахме до Асен и Кирил да спасяват нацията. Стигнахме до Радев. За него ми е омръзнало да говоря. Ще го живеем скоро.

Калина Андролова

6 Коментара

darkaveng

6 days before

Калинке, како, на Бай Тошо не можеш на малкия пръст да стъпиш, пък оценки! Леко стъпвай, момиче, леко стъпвай! Че се не знае знае ли се! Анадънму?

Коментирай

Реалист

6 days before

Продължават безмислените коментари на госпожата, както и на останалата политическа, социологическа и "интелигентна" група от жалки професори, доценти и всякакви други медийни полуграмотни индивиди! Как не ви е жал за децата, за възрастните хора, дето ви построиха държавата, от която да смучете и които работят след пенсия. Андролова, що не написа, че като се влезе в маркети, перални и т.н, работят само пенсионерки! Давай да драскаме врели-некипели! Как не ви е жал за този народ не ми е ясно!

Коментирай

Сашо

6 days before

Герберската калинКа АндроПова да каже нещо за сексът с карбовски, с волгин и с още 101 далматинци.

Коментирай

На вниманието на майкопродавците от колониалната администрация

6 days before

Членове на бившето правителство на Словакия са заподозрени в държавна измяна за прехвърляне на самолети МиГ-29 в Украйна

Коментирай

Гост

5 days before

Хубави ги пише Калина Андролова но защо винаги пропуска читателя на Карл Май?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.