Народопсихологията ни е в основата на всичките ни катастрофи

https://svobodnoslovo.eu/komentar/narodopsihologiyata-ni-e-v-osnovata-na-vsichkite-ni-katastrofi/110980 SvobodnoSlovo.eu
Народопсихологията ни е в основата на всичките ни катастрофи

Народопсихологията ни е в основата на всичките ни катастрофи.  Люто се любим и най-вече мразим. Завистта е най-развитото качество сред българите. Модерният ефект на Дънинг-Крюгер е превзел масово населението. Отказът от мислене достига дъното и продължава да дълбае.

Всеки приема всичко лично. Никой не се замисля за обществото, за държавата, за морала, за бъдещето. За съжаление съм се превърнала в публична личност /е, бих предпочела да съм си частна, ама нейсе/. На всеки анализ или изказано мое мнение на моята стена, имам усещането, че хвърлям камък в блато. Крякането на жабите и пръскането с кал стават задължителни. И понеже голяма част от хората не се замислят, а и няма как да се замислят върху съдържанието, се съсредоточават върху скромната ми личност. Като започват от години, външен вид, образование, семейно положение, дрехи, прическа и т.н. Принципно злобно и агресивно съм критикувана, без никаква връзка с конкретната публикация.

Явно много дразня някои хорица. Честно казано, не ми дреме. Свиквайте. 

Елена Гунчева-Гривова

5 Коментара

ВЕНЦИ

1 year before

Преди много години, след гостуване при баба ми, тя ме изпращаше с думите " На добър път, чедо и дано да не срещаш зли хора". Остави метлата и не бъди зла.

Коментирай

ВЕНЦИ

1 year before

Четат те и разумни хора, не слизай на нивото на пейзаните, не ни разочаривай.

Коментирай

емигранд

1 year before

ДА СЕ ОТБЕЛЕЖИ ЧЕ, САМО СЕЛСКАТА КОЯТО НЕ НАРОДА .

Коментирай

Иванов

1 year before

Е Гунчева, НИКАК НЕ СИ ПРАВА. Много хора харесват дописките ти, затова и ги четат. не искай всичко да бъде харесвано, Когато съм имал забележки, винаги са били с най-добри чувства. Сега попрекали с атаките към Възраждане и Костадинов, нищо повече.

Коментирай

Мина

1 year before

Не знам за ефекта на Дънинг- Крюгер, но знам, че квалификациите “всичко” и “никой” са характерни за ролята на жертва по Юнг. Съответно по пътя на логиката стигаме до триъгълника на Карпман- агресор, спасител, жертва… Хайде сега- кой е агресора, коя е жертвата и кой е спасителя? Г- жо Гунчееа?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.