Очевидно е, че великият запад, предвождан от дементния Джо Байдън, вече може само да си лае и нищо повече

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ochevidno-e-che-velikiyat-zapad-predvozhdan-ot-dementniya-dzho-baydan-veche-mozhe-samo-da-si-lae-i-nishto-poveche/131720 SvobodnoSlovo.eu
Очевидно е, че великият запад, предвождан от дементния Джо Байдън, вече може само да си лае и нищо повече

Днес много внимателно проследих реакциите на т.нар. "Запад" и останалия свят, който Борел преди време нарече "джунгла", относно снощната атака на Иран по цели в Израел. За България вече е абсолютно излишно дори и да се говори - тя функционира като някаква жалка притурка в пейзажа и тези, които у нас биват сочени като "политически елит" изобщо нямат право на мнение. 

В общи линии формираната във Вашингтон позиция, която жалките европейци повтарят като папагали е, че се осъжда Иран, но горещо молят Израел да не отговаря на ударите и да прояви сдържаност. С две думи - уплашиха се! Причините за този ступор са няколко. 

Основната е, че ако Иран реши да затвори Омрузкия проток за корабоплаване до седмица всички рафинерии в Европа ще спрат работа поради липса на петрол, защото нито един танкер няма да може да напусне Персийския залив, а на Русия са наложени санкции и не е ясно дали тя ще откликне ако Урсула и Борел помолят за милост - най-вероятно не, след всички гадости, които се избълваха по адрес на руския народ и държавата му. Дори и Европа да успее някакси да се докопа до руски петрол, то ще е през трети държави и тяхни фирми и цената сигурно ще е двойна, а горива по европейските бензиностанции в ценовия диапазон от около 4 евро за литър никак няма да се понравят на европейските граждани и особенно на милионите от тях, които се подвизават като мигранти от Близкия изток и са в перманентна готовност да организират масови безредици и бунтове. Последствията за "великата" европейска икономика не се нуждаят от коментар - тя и без друго е девалвирала и в момента представлява един голям дългов балон.

Вторият голям проблем е от чисто военно естество. Снощи Иран изстреля ракети и дронове, които са доста стари образци и въпреки това успя да изтощи израелската ПВО и най-важното - персите показаха, че не ги е страх. САЩ и Израел много добре съзнават, че ако довечера всичко се повтори, но с още по-голям интензитет и с далеч по-модерни крилати и балистични ракети, с каквито Иран определено разполага, т.нар. "железен купол" над Израел ще се пробие. Т.е. ще рухне още един мит, а иранските дронове и ракети ще започнат да поразяват целите си безпроблемно. Тогава САЩ ще бъдат принудени да се намесят, като въвлекат и европейските си сателити, а те точно това искат да избегнат на всяка цена, защото истината че царят е гол вече няма да може да бъде прикривана от различните пропагандни канали, през които облъчват американските и европейските народи. Истината е, че империята е силно изтощена и вече не е в състояние да даде адекватен военен отговор на който и да било враг с реални възможности. Иран не е бутафорна държава като Либия или Ирак, които преди да бъдат разгромени от хегемона бяха изтощени от десетилетие санкции!

Това е положението! Очевидно е, че великият запад, предвождан от дементния Джо Байдън, вече може само да си лае и нищо повече. Това ни показа Иран - кучето е беззъбо, старо, немощно и вече не може да хапе, а само скимти в казионните кабеларки на олигархията, която стои зад демократите в САЩ.  

Страхил Ангелов

4 Коментара

Момчил Крумов

преди 2 седмици

На 19 януари 2023 година правителството на САЩ достигна законово установения лимит на дълга си от 31,4 трилиона долара ($ 31 400 000 000 000). Днес на датата 14 април 2024 година, дългът на САЩ е 34,65 трилиона долара ($ 34 650 000 000 000). За по-малко от 15 месеца дългът на САЩ се е увеличил с 3,25 трилиона долара ($ 3 250 000 000 000) или с 217 милиарда долара ($ 217 000 000 000) всеки месец. САЩ са една фалирала държава, доколкото терминът "държава" въобще може да се отнася за тях, тъй като САЩ са само обвивката на конгломерат от корпорации. Капитализмът умира, по-точно вече е умрял. САЩ от няколко десетилетия живеят на кредит, благодарение на измисления от тях потребителски, кредитен капитализъм.

Коментирай

Момчил Крумов

преди 2 седмици

САЩ произвеждат по-малко от 18 процента от световния брутен продукт, но потребяват 40 на сто от него. Заради това общият дълг на САЩ е между 370 и 700 трилиона долара (никой не знае колко са и по каква методология ги изчисляват). Но даже в минималния вариант дългът надминава годишния световен брутен продукт 5 пъти. Това означава, че парите за икономическия ръст на целия свят са изядени и няма откъде да се вземат. Така САЩ въвлякоха в пропастта и другите страни. Така в една точка се сляха две огромни кризи - на предишната система на световна хегемония, и на изчерпването на възможностите за експанзия на капитала. Днес по-голямата част от американската икономика е виртуална и може просто да изчезне. Тя не съществува. САЩ са една фалирала държава, тъй като основният източник за покриване на този дефицит са заемите и кредитите, и новите заеми и кредити са за покриване на предишните. Това означава, че изход от кризата за САЩ вече е невъзможен.

Коментирай

Милчо

преди 2 седмици

Страхиле,големи разбирачи сте по световните работи.....Иран е далече,САЩ още по.....Кажи кога и как да да направят канализацията на с.Дреновец,примерно,и защо не чистят общините междублоковите пространства.Всички гурувци се меткате по световните работи,а България е една провалена държавица и никаква сериозна визия за нея.

Коментирай

Милчо

преди 2 седмици

Страхиле,големи разбирачи сте по световните работи.....Иран е далече,САЩ още по.....Кажи кога и как да да направят канализацията на с.Дреновец,примерно,и защо не чистят общините междублоковите пространства.Всички гурувци се меткате по световните работи,а България е една провалена държавица и никаква сериозна визия за нея.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.