Орбан се закани да „окупира Брюксел“ и разумната част на Европа скрито или явно му ръкопляска

https://svobodnoslovo.eu/komentar/orban-se-zakani-da-okupira-bryuksel-i-razumnata-chast-na-evropa-skrito-ili-yavno-mu-rakoplyaska/129518 SvobodnoSlovo.eu
Орбан се закани да „окупира Брюксел“ и разумната част на Европа скрито или явно му ръкопляска

Унгария ще окупира Брюксел!

Орбан се закани да „окупира Брюксел“ и разумната част на Европа скрито или явно му ръкопляска.

 Скандалният въпрос в България е кой,по чия заповед и на какво основание е поканил опелото на починалия Патриарх Неофит, да се води от истанбулския свещеник Вартоломей,верният слуга на икуменизма и политиките на САЩ? Първосвещеник от "църква на една малка малцинствена гръцка група",както постанови турски съд,като му отне титлата "вселенски" с позоваване на Лозанския мирен договор от 1923 г.?

 А,Орбан ще „окупира Брюксел“ за да защити независимостта на страната си ,запазването на културното и историческо наследство на Унгария от външно влияние и реформите в Европейския съюз,писа дори Ройтерс. „Ако искаме да запазим свободата и суверенитета на Унгария, нямаме друг избор, освен да окупираме Брюксел“,каза той и уточни, че за Унгария свобода е когато няма господар над главата ти.

Орбан е приятел Доналд Тръмп и отлично разбира силата си и разбира, че разумната част на Европа скрито или явно му ръкопляска. 

Затова е "яхнал коня" и не трябва да прави нищо особено,а просто да изчака, Тръмп да спечели изборите и той да стане един от водещите политици в Европа.

 Орбан подчерта значението на запазването на културното и историческо наследство на Унгария от външно влияние.Унгарците не искат да бъдат превърнати в поредния "глобалистичен парцал" от този континент без собствено „аз“. Те искат да запазят собствената си уникална култура за бъдещите поколения. 

 А,ние нищо не пазим и сами унищожаваме,история,

вяра,образование и култура.

Доказателство е,че на опелото на Патриарха ще писъства непоканен от Светия Синод човек,от непризнатата православна църква в Украйна - митрополит Епифаний.

Той не е поканен,но ще присъства,заяви варненският и великопреславски митрополит Йоан, избран за наместник-председател на Светия синод в "Панорама".

Най-скандалният въпрос е кой,по чия заповед и на какво основание е поканил опелото да води истанбулския свещеник Вартоломей? 

Мога да предполагам кой е натрапил и двамата! 

Напомням,че турски съд отне титлата "вселенски" на истанбулския свещеник Вартоломей.Съдът се позовава на Лозанския мирен договор от 1923 г. "В този договор не се упоменава името Вселенска патриаршия, тя се именува "само като църква на една малка малцинствена гръцка група".

Големият проблем на Вартоломей,верният слуга на икуменизма и политиките на САЩ с България беше,че БПЦ спря на узаконяването на авторитаризма му, заложен в концепцията на Всеправославен събор и го провали.

Йордан Халачев

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.