От цялата игра най-губещ се оказа пак Киев

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ot-cyalata-igra-nay-gubesht-se-okaza-pak-kiev/131696 SvobodnoSlovo.eu
От цялата игра най-губещ се оказа пак Киев

Странни неща се случват.

Иран проведе "предварително рекламирана" операция,уж за обезкръвяване ПВО-то на Израел и САЩ,подобна на ударите на САЩ по хутитите,преди няколко месеца,които тогава Лондон освети "съвсем случайно" предварително.

Комбинацията от ирански стари безпилотни самолети и крилати ракети,ловушки с балистични ракети имаше най-вероятно за цел да успокои иранското общество и да обезкърви израелската противовъздушна отбрана,както и да поизпразни ПВО складовете на САЩ в района.

От цялата игра най-губещ се оказа пак Киев. 

Руските ответни удари по енергийната инфраструктура на Украйна пък засегнаха Европа.Кой печели е ясно.

 Западните страни, участващи в конфликта, също страдат все повече от засилените удари на руските въоръжени сили, пише ресурсът OilPrice.

Най-голямото подземно хранилище за газ в Западна Украйна беше подложено на масирана бомбардировка,което веднага повиши цените на газа в ЕС с 5%.

Веднага след почти пълното унищожаване на голямата Триполска ТЕЦ, цените на природния газ като цяло скочиха в четвъртък, тъй като Украйна потвърди, че основната електроцентрала в района на Киев е била разрушена в резултат на ракетния удар. 

След новината за това събитие и резултатите от него, холандският еталонен фючърсен договор на центъра TTF за доставка на 24 май се повиши с повече от 8,5%, а фючърсите на британския NBP за природен газ се повишиха с повече от 9,3%. И това е в допълнение към предишното увеличение на котировките от 5% на фона на новини за атаки срещу подземни газови хранилища.

Йордан Халачев

2 Коментара

moitoi

преди 2 седмици

Жириновский о евреях! Что будет, когда Израиль проиграет? 2004 год https://www.youtube.com/watch?v=IcLWETIf3J4

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.