ПОГРЕБАХА ПАТРИАРХА КАТО МАСОВ УБИЕЦ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/pogrebaha-patriarha-kato-masov-ubiec/129553 SvobodnoSlovo.eu
ПОГРЕБАХА ПАТРИАРХА КАТО МАСОВ УБИЕЦ

Патриарх Неофит го погребаха с почести. Каквито е заслужил. Ако изключим разбира се возенето на лафет с бронетранспортьор. Както казват от протокола Борис III също е погребан по този начин. Но Борис III е погребан по време на война. Борис Трети е главнокомандващ. Християнството изповядва любов, Защо погребаха Неофит по този начин – за да се харесаме на света. Отново някаква помпозност. Не беше ли по-добре множеството да го понесе към последния му дом. Не беше ли по-добре да впрегнат коне. Не беше и по-добре… Всъщност, не знам кое е по-добре при едно погребение. Защото погребението е погребение – и дали на лафети те карат, или ще те носят е все едно. И, въпреки всичко, аз не мога да разбера какъв е смисълът на цялата тази помпозност. Какъв е смисълът. Защото ако той беше воювал в името на Христа е разбираемо. но той проповядваше в името на Христа. Той изповядваше любов в името на Христа, не воюваше в името на Христа. Дали пък не си сложихме един грях в повече заради тая помпозност българите.
Като включим в цялата тази помпозност и опита да бъде тълкувано  делото на патриарх Неофит от един професор, който през цялото време. го обвиняваше в това, че бил ченге. Няколко български писателки, които обичат да тълкуват смъртта, а не да тълкуват живота.

Ако се върнем назад във времето само преди десетина години абсолютно същият антураж коментираше смъртта и на Патриарх Максим. Дали пък, грях ми на душата. тези същите не са коментирали и смъртта на Екзарх Йосиф.

И все пак, какво показахме на света с погребението. на патриарх Неофит. Какво искахме да покажем на света с неговото погребение. И не беше ли отново поредното яхане на трупове от политици. И от всякаква сволач както казват. Защото един човек си отиде от тоя свят. Един човек, който с нищо не заслужаваше да бъде дърпан с бронетранспортьор.
По-добре беше жените „политички“, поднасяйки цветя в Александър Невски да си бяха сложили поне шал или забрадка на главата по канон. Това щеше да бъде жест на уважение. Християнски жест от тяхна страна. Но това са дребни неща няма да бъдат забелязани – бронетранспортьора се вижда.

Както се видя опечалената българска писателка да дава интервю в храм-паметника Александър Невски по време на бдението на Патриарх Неофит, без да забради главата си. И все пак кому беше необходимо. да погребваме патриарх Неофит като убиец на хиляди в качеството му на Военоначалник, вместо да го погребем като един скромен човек, който проповядва любов. Защото на лафет се погребват само масови убийци.. Защото бронетранспортьорът е символ на смърт и масови убийства, а не на мир, любов и християнски добродетели.

ХРИСТО СТОЯНОВ – лично мнение

https://diagnoza.net/

9 Коментара

Автора се прави на леко улав

преди 1 месец

Да, но Митрофанова беше забрадена както повелява канона. Защото Русия е истински православна славянска страна. За разлика от всички "вярващи" българки и българи, които се кръстят и ходят на църква, защото е модерно и да се снимат за фейсбук. Така, че цялата гротеска днес е огледално отражение на пропадналия кокошарник и населяващите го орки наричан официално българия.

Коментирай

СМОЛЯН

преди 1 месец

УВАЖЕНИЕ КЪМ ДОСТОЙНОТО ТИ МНЕНИЕ,ХРИСТО.ВЕРОЯТНО ТРЯБВАШЕ МНОЖЕСТВОТО ДА ГО ПОНЕСЕ.

Коментирай

Матей

преди 1 месец

Абе пич, ти колко пъти в последната година си влизал в храм ? Можеш ли да кажеш Отче наш ?Изобщо православен ли си ? Издаде някаква перверзия / за Помакинята говорим / се помисли че си хванал Мойсей за шлифера. По-скромно - Sutor, ne ultra crepidam (Обущарю, не по-високо от обувката).На български - НА ВСЯКО ГЪРНЕ - МИРУДИЯ. Аристотел беше казал, че КОЙТО РАЗБИРА ОТ ВСИЧКО - ОТ НИЩО НЕ РАЗБИРА. Да, СЕГА Е ВОЙНА,ВОЙНА ЗА ДУШИТЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ. Разни НПО-та, 52 пола, долни АМБРИАЖИ, леви резби, педофили и тям подобни паразити искат да унищожат НОРМАЛНСТТА,СЕМЕЙСТВОТО, ПРАВОСЛАНИЕТО и хората виждат във вярата ОПОРА. Ако не беше тя, ти сега щеше да си я Мюмюн, я Амет или нещо такова. КАК ТИ СЕ СЪБРА В УСТАТА " МАСОВ УБИЕЦ " и то за Дядо Неофит? Намали огнената вода, направи детоксикация и не мисли, че си алфата и омегата на морала. P.S.Матей 7:3-5 - Чети и помни

Коментирай

Ана

преди 1 месец

Аз мисля ,че важното е ,че този човек с главно "Ч" си отиде без време. Всичко друго няма значение.

Коментирай

Чичо

преди 1 месец

Не, не се прави на улав авторът, пише това, точно защото не е улав. Можеха да си спестят БТР-а, спокойно можеха да вземат 6 коня от полицията в Бусманци. Към общия хор на плювачите ще добавя само още двама - кривокракия водещ К.Савов и един голям "патриот" - Стилиан Иванов, ама от Гърция, който знаел Отче наш!? Дали ходиш редовно в черква не е толкова важно. Важно е да можеш да кажеш: Господи, помилуй! И да помниш 10-те Божи заповеди, и да ги спазваш! Черкувай се когато няма камери!

Коментирай

дядо Йо

преди 1 месец

Какво сте се разкудкудякали лафет, та лафет?! Я помислете малко - първо: какво е това лафет - устройство, на което се поставя оръдие; махането на оръдие означава, че това е миротворческо действие, ерго - това е висша форма на преклонение към преживе действията на съответния покойник. Помислете, пък после пишете където си искате!

Коментирай

дядо Йо

преди 1 месец

Какво сте се разкудкудякали лафет, та лафет?! Я помислете малко - първо: какво е това лафет - устройство, на което се поставя оръдие; махането на оръдие означава, че това е миротворческо действие, ерго - това е висша форма на преклонение към преживе действията на съответния покойник. Помислете, пък после пишете където си искате!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.