ПП ще постъпи с ГЕРБ както с Радев

https://svobodnoslovo.eu/komentar/pp-shte-postapi-s-gerb-kakto-s-radev/111156 SvobodnoSlovo.eu
ПП ще постъпи с ГЕРБ както с Радев

Правят ли се спогодби с отявлени измамници, загубите са неизбежни и тежки

ПП ще „чегъртат“, не могат да се спрат и ще оставят след себе си кадрово опустошение

Дали ще има правителство на ПП-ДБ, зависи само от един фактор - външният натиск върху ПГ на ГЕРБ и особено върху водача им Бойко Борисов. Казвано и писано неведнъж и не в една медия от авторитетни политици, анализатори и наблюдатели. Всички други аргументи в най-добрия случай са лековати, затова и неубедителни. Противните обаче са здрави, някои непреодолими.

Президентът Румен Радев не очаква „целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение“. Прав е, освен потърпевш в близкото минало от шарлатани той е и отлично информиран за видимите и не особено видимите за околните подробности за преговарящите. За широката общественост скандална част от невидимите се разкри чрез Оня запис на Руди Гела.

Борисов сподели: „Както каза Вежди Рашидов - ей, по корем легна, и те отгоре!“. А не е такъв човек той, че да заема току-тъй тази поза, още по-малко да търпи някой да скача отгоре му. С известни основания и някои съществени преувеличения счита ГЕРБ за свое отроче, неизбежно го боли за всяка вреда и загуба, понесени от партията.

А точно до това водят преговорите с ПП-ДБ, щетите са напълно прогнозируеми. Някои дори вече са налице, лесно се разчитат в изявленията и по лицата на депутати и партийци. Никакви гаранции от ПП към ГЕРБ или към други партии не тежат, доказано е. Те ще играят двойна, тройна и четворна игра във всяка ситуация с тяхно участие.

Защото знаят, че да се нагушат през близките няколко месеца ще им е за последно. За градивна, особено за народополезна дейност, те не са способни дори ситуативно и да пожелаят. От Оня запис ясно се разбра, че във фокуса им е единствено властта, няма реч нито за проблемите на народа, и решаването на му а страстите им се въртят около нейното овладяване и консумиране.

Цената на кабинет с мандата на ПП-ДБ ще е много по-висока за тях от нови предсрочни избори. Но и те очевидно не могат да отказват да участват, пределно зависими са от посолствата, особено от едно. От злоба изскубнат най-болезнени отстъпки и жертви от ГЕРБ. За съжаление, за всеки техен допир до която и да е власт в страната висока цена ще бъде плащана и от българския народ.

ГЕРБ без кабинет с ПП ще понесе някои персонални загуби заради досегашните преговори с тях, но ще спечели като партия. Обаче заедно с „Промяната“ заедно ненужни стават и ще ги загърбят голям процент от досегашните им избиратели. Че и по-лоши варианти за изход има. Спогодби, консенсуси с отявлени измамници не се правят, а правят ли се, загубите са неизбежни и тежки.

Осигуряването на успешно бъдеще и добро битие на политическата партия стои по-високо от желанието за персонална защита. Очевидно е, че ако партията е силна, тя може да брани и лидерите си, ако се проваля, не може. В случая какво като от ГЕРБ „няма да подкрепят едно или друго действие на евентуален коалиционен кабинет“, онези ще правят, каквото са си наумили.

С пределно сговорчивия Борисов и с ГЕРБ онези ще постъпят както постъпиха с пределно облагодетелствалия Радев. Като завършени шарлатани, напълно политически безотговорни головодници и въздухари. ПП-ДБ въобще не работят за ефективно правителство, а против. Това е безспорно, защото неспирно говорят срещу ГЕРБ, а не в тяхна полза. С появата си и досега злобно.

„Да продадем“ е често срещан израз в тяхното говорене. В политическата си дейност те са търговци-праматари, пътуващи продавачи на тарикатлъци в дисаги, в торби с лъжи дяволии. Субектите в ПП нямат мотив да „препират“ Борисов, но са свърхмотивирани да го гнявят и калят. Не само него. Няма как министрите да не са политически обвързани, дори и да ги зоват експерти.

Какво правителство от „Рамбовци, които „не се занимават с проблемите на хората и държавата... а да заличат своите опоненти... с планове да разрушат и службите за сигурност“, казва лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. „Порочната сватба от последните няколко дни, ако се случи, при това недоверие на обществото... българските граждани ще нахлуят в тази сграда (парламента).“

Преди 1990 г. СРС се наричат ОТМ (оперативно-технически мероприятия). В справките за подслушване вместо „обектите правят секс“ пишат „правят сватба“. Дали е подходящо за гербаджиите да поставят откъм мъжката страна ПП с Асен Василев начело? Брак по сметка не се очертава, защото двете страни се мразят, с омразата към ГЕРБ „Промяната“ направо се хранят.

Другите партии в парламента също са твърдо против такъв политически брак. Както и президентът, с погнуса. С тях ГЕРБ спокойно преговаряше, макар повърхностно, не стоеше в изолация. Водачът Борисов също. Влизайки в съдружие с „Промяната“ веднага става обратното - печели си неприятели. Някои като Възраждане непримирими предвид очакваните ползи.

Няма здрав разум под такава връзка с отговорности само за едната страна, докато другата размахва шапка на тояга. Срещу какво евентуално правителство са против партии и политици от различни посоки? Срещу вредно и опасно за страната според тях правителство с ПП-ДБ. Та тези нямат почти никакви кадри за управление, а ще правят чистки „законно или незаконно“!

За ръководствата на службите за сигурност са уредени от някои посолства, но за големия процент от върховете на администрациите нямат нищо. Но ще „чегъртат“, не могат да се спрат и ще оставят кадрово опустошение след себе си. С такива не се води кръгова отбрана, знаят го в ГЕРБ. Глупакът такъв възел може да завърже, че после умният дълго няма успее да го развърже.

Професор Михаил Константинов: „Трябва да изтъкнем възхитителната до невъзможност глупост на ръководството на „Продължаваме промяната“. Ако тези хора не бяха толкова чудовищно глупави, или ако поне го осъзнаваха, нещата можеха да не се случат по този начин... надявам се ПП да бъдат държани далеч от властта.“ Ами глупостта е съседка на бедата!
Кирчовците изкараха скромен, но креслив протест срещу президента. С красноречиви възгласи: „Оставка на Румен Радев, защото е руско мекере. Не желаем руски мекерета за президенти в България. Смятаме, че този протест трябва да ескалира. Трябва да има насилие. Искаме български Майдан.“ Искат, но други да свършат работата.

Кабинет с „Промяната“ освен вреден може да стане и опасен. Затова кабинет с мандата и дори участието на тези търгаши в политиката следва да се избегне и това е родолюбива, национална отговорна задача пред ГЕРБ

Автор: Д-р Илия Илиев

trud.bg

1 Коментара

Чичо

преди 10 месеца

Проектът си е проект, но все пак предстои да се гласува в т.н. Народно събрание! Не ли? Много станаха кръчмарите!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.