При всичките ми конкретни и аргументирани критики към президента Радев, днес той с нищо не наруши Конституционната процедура

https://svobodnoslovo.eu/komentar/pri-vsichkite-mi-konkretni-i-argumentirani-kritiki-kam-prezidenta-radev-dnes-toy-s-nishto-ne-narushi-konstitucionnata-procedura/111013 SvobodnoSlovo.eu
При всичките ми конкретни и аргументирани критики към президента Радев, днес той с нищо не наруши Конституционната процедура

При всичките ми конкретни и аргументирани критики към президента Радев, днес той с нищо не наруши Конституционната процедура. 

Прие решението за кандидат-премиер и му връчи мандат. Това е. 

С това се изчерпва задължението на държавния глава в конкретния случай. 

Публичната артикулация на лично мнение, включително политическа оценка - това не е нарушение на Конституцията. 

Впрочем, изричането на такава негативна оценка вече има прецедент с връчването на проучвателен мандат за управление - през 1997 г. от президента Петър Стоянов на кандидат-премиера Георги Първанов в присъствието на партийния лидер Николай Добрев. 

Радев има достатъчно теми за размисъл с публичната защита на един клетвопрестъпник и нарушител на Конституцията в лицето на канадския гражданин Кирил Петков. 

И не само това. 

Но не и днес. 

Безсмислено вият псета и вълци в джендър-полето.

Александър Урумов 

4 Коментара

напред по пет на нож

преди 11 месеца

Според конституцията, предателството се наказва а чуждите агенти се арестуват. Пак според конституцията мандата трябва да бъде връчен. Имаше ли избор президента Радев?

Коментирай

панчо виля

преди 11 месеца

Без да изглежда като защита на Президента, ще изразя мнение, че единственото, което той можеше да стори, беше да връчи мандата. Добре е, и че го направи с отвращение. Ако не беше им дал мандата, щеше да даде повод за неистов вой в момента и продължително джавкане във времето както на герберастите, които лично победи в две президентски битки, така и на всички некадърни да съставят правителство псета, заради които той пак по конституция трябваше да управлява чрез служебни екипи.

Коментирай

Шмайзер

преди 11 месеца

Може ли по конституция да НЕ се връчва втори мандат Или да се прескочи втория?

Коментирай

Катя

преди 11 месеца

Как така на едни заслужили арестанти ще се връчва мандат?Отнема се имунитет и се арестуват светкавично,те са опасни за държавата и народа,ако имаме държава или нямаме знае ли някой.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.