При всичките ми конкретни и аргументирани критики към президента Радев, днес той с нищо не наруши Конституционната процедура

https://svobodnoslovo.eu/komentar/pri-vsichkite-mi-konkretni-i-argumentirani-kritiki-kam-prezidenta-radev-dnes-toy-s-nishto-ne-narushi-konstitucionnata-procedura/111013 SvobodnoSlovo.eu
При всичките ми конкретни и аргументирани критики към президента Радев, днес той с нищо не наруши Конституционната процедура

При всичките ми конкретни и аргументирани критики към президента Радев, днес той с нищо не наруши Конституционната процедура. 

Прие решението за кандидат-премиер и му връчи мандат. Това е. 

С това се изчерпва задължението на държавния глава в конкретния случай. 

Публичната артикулация на лично мнение, включително политическа оценка - това не е нарушение на Конституцията. 

Впрочем, изричането на такава негативна оценка вече има прецедент с връчването на проучвателен мандат за управление - през 1997 г. от президента Петър Стоянов на кандидат-премиера Георги Първанов в присъствието на партийния лидер Николай Добрев. 

Радев има достатъчно теми за размисъл с публичната защита на един клетвопрестъпник и нарушител на Конституцията в лицето на канадския гражданин Кирил Петков. 

И не само това. 

Но не и днес. 

Безсмислено вият псета и вълци в джендър-полето.

Александър Урумов 

4 Коментара

напред по пет на нож

преди 6 месеца

Според конституцията, предателството се наказва а чуждите агенти се арестуват. Пак според конституцията мандата трябва да бъде връчен. Имаше ли избор президента Радев?

Коментирай

панчо виля

преди 6 месеца

Без да изглежда като защита на Президента, ще изразя мнение, че единственото, което той можеше да стори, беше да връчи мандата. Добре е, и че го направи с отвращение. Ако не беше им дал мандата, щеше да даде повод за неистов вой в момента и продължително джавкане във времето както на герберастите, които лично победи в две президентски битки, така и на всички некадърни да съставят правителство псета, заради които той пак по конституция трябваше да управлява чрез служебни екипи.

Коментирай

Шмайзер

преди 6 месеца

Може ли по конституция да НЕ се връчва втори мандат Или да се прескочи втория?

Коментирай

Катя

преди 6 месеца

Как така на едни заслужили арестанти ще се връчва мандат?Отнема се имунитет и се арестуват светкавично,те са опасни за държавата и народа,ако имаме държава или нямаме знае ли някой.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.