ПРИКОВАНИ НА КРЪСТА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/prikovani-na-krasta/122896 SvobodnoSlovo.eu
ПРИКОВАНИ НА КРЪСТА


Известно е, че нашите политически хубостници парцелират дори  Състраданието. И него успяват някак да разделят на порции – за своите два препълнени черпака, за другите, обикновените български хорица - ако изобщо остане нещичко, то ще е от огризките. Сякаш ще се продънят, ако ги състрадават и тях.
Същото се случва, и когато оценяват ексцесиите на словесното варварство. 

Когато Ваня Григорова – Пепеляшката, която за малко не се превърна в Принцесата на скорошните кметски избори - изрече думата „лайномет“, това одраска нежният слух на някои хора, макар иначе те да са пълни глухари за далеч по-съдбоносни неща. 
За съдбовното повечето от българските политикани имат трайно увреден слух, веднага могат да ти покажат валиден документ, че са инвалидизирани в това отношение. Но „лайномет“ ги впечатлява. 
    
За същите инвалиди обаче „Бай Хуй“ е напълно приемлива словесна апликация – защото е изтъркаляна от устата на „нашия“ Радан/Кънев. 
Това се случи в телевизионно предаване през 2016-а година – тогава Радан се беше изцяло встрастил във въпросния „Бай Хуй“ – по-нататък да го наричаме ЙУХ - и това никак не смущаваше демократичната ни общност. Той така наричаше Бойко/ББ и го правеше толкова вдадено, та човек можеше да го заподозре, че е влюбен във въпросния ЙУХ. 

Според някои автори, в народната словесна практика прозвището „Бай Йух“ се отнася за хора, които не разбират собствената си незначителност и поради това са подигравани. 
Но при Радан това значение на прозвището сериозно набъбваше и еректираше - до някаква острастеност в политическия противник. 
    
Въпросната словесна полюция е интересна и от политическа гледна точка – тя нямаше никакво значение за „Бай Йух“ – но пък вършеше добра работа на самия Радан, а и на съмишлениците му. Еротизирането на тяхната идеология не бе лош ход. 
Още повече, че тъй нареченото „дясно“ само един ЙУХ можеше да го съживи.
        
По онова време, на Радан се приписваше и друга отдаденост - към напълно свободната употреба на думата „гъз“/моля да ме извините – цитирам. 
Ако все още си спомняте, твърдеше се, че тя присъства в негова кореспонденция с партиен другар. По време на демонстрациите през 2016 година тя била изписана и на един плакат: „Гъз, ти си наш'то знаме“. 
Това бяхме дочакали след четвърт век Мътилка: гъзът като легитимация на Българското Демокрация.
    
Пак по онова време, президентът Плевнелиев си беше направил селфи с видна компаньонка, която била особено опитна в поглъщането на протеини. 
На важна длъжност във Военното министерство пък била назначена дама с три регистрации за проституция и пр., и пр.  

Ние сме дива държава, политиците ни са още по-диви – но това надхвърляше всяка мярка. Не само са лъжци, не само са некадърници – ами са и арогантни нахалници. 
Гледат ни през Онзи Отвор, там долу – и ни се хилят. Въобразяват си, че Народецът не разбира позорните им сделки – все едно дали са със собственото им минало или със собствения им задник.  
     
Мръсните словесни бомби обаче са нищо в сравнение с неприличието, което ни демонстрират властниците. 
И институциите като цяло - техният меродавен опит, изковаван през десетилетията, днес е пренебрегван и заменян с капризите и мърлявщината на политически случайници. А те не са в състояние да се справят с нищо. 

Всеки снеговалеж се превръща едва ли не в изпитание за съществуването на самата държава. 
Така беше и преди десетина дни, когато стотици хиляди хора бяха напълно изоставени. И, все едно, че нищо не се случило, подлата памет на властниците вече е изхвърлила мрачните подробности на драмата. 
И нашите измислени „властелини“ отново няма да се вгледат в пропадането на Другата, Истинската България – клета, измръзнала, обречена - те все нямат време за нея. 

В целия този хаос, премиерът Денков бе представен като герой, като спасител – понеже се отзовал на обаждането на преподавателка от Шуменския университет и разпоредил влак с бедстващи ученици спешно да бъде композиран. И с този банален жест проглушиха ушите на хората. Направил си нещо дребно, защо не се сещаш да поискаш това да не бъде разгласявано – каква е тази алчност за себепоказване? 
    
Но същият Денков дори не се сети да извади срещу виелиците бронетранспортьорите, които подарихме на Украйна. Тъкмо щяхме да научим, колко са годни и дали наистина са подходящи да сразят руснаците. 
    
Денков никога не би направил нещо подобно - и той е като Плевнелиев, който отиде с бронетранспортьор в удавеното село Бисер – „Щрак, Марийке, на портрет - и веднага след театрото забрави за клетите бисерчани. 
И двамата никога няма да проумеят, че голяма част от България е един Черен Бисер. 
    
И друго: може ли да очакваме човек като Денков да се осмели, като румънския премиер Чолаку, да каже на австрийския канцлер Нехамер,  направо да го наругае: „Ти напусни Шенген, върви си, ако си толкова тъп“.    
Кога български премиер ще прояви такава храброст? Никога, естествено. 

Нашите властници са си овце, наметнати с тигрови кожи. 
Светът ги знае като такива, знае ги дори по-добре, отколкото тукашния Народец – който понякога се прави, че не схваща едно или друго, само за да запази нещичко от достойнството си. 
Насилена забрава срещу фалшиво достойнство – може ли да се разбере изобщо нещо толкова жалко?    
    
Съмнявам се, Денков да е събрал кураж и да е поискал сметка от своя военен министър: намира ли за редно/законно, съпругата му да е съдружник с шеф на фирма, която ще произведе безпилотни летателни системи за 11 милиона лева. 
Никога няма да попита, но няма и да му  отговорят – понеже по-скоро Зеленски изглежда като премиерът на военния министър Тагарев. 
    
Изобщо, както се изразява заместникът на „Бай Йух“ Томислав Дончев – „Гнусно е, обаче ще търпим“. 
Да, гнусно е, дори е гадно – но, изглежда е и някак вкусно. 
Интересно, все пак, кое е повече - гнусното или вкусното? 
    
И докато хората на „Бай Йух“ толкова усърдно се примиряват с гнусотиите на кирчовци - за съществуването на които имат вече повече вина и от Радев, и от Херо Мустафа, взети заедно - дават ли си сметка за друго: как гледа Народа на апетита им да сърбат от Гнусното? 
    
А вече са изсърбали невероятни гнусотии – най-отвратителната от тях е тайният запис от среднощното заседание на кирчовци, в което се говори по умопомрачителен начин за днешните Български Потайности. 
Този запис е безспорното свидетелство за Българския Провал. 
Неоспоримо свидетелство, че в България успешно е осъществен преврат в полза на „паралелната държава“. 
    
И тази гнус също бе забравена – напълно удобно за всички, които се отъркват в политиката.   
Среднощната вахканалия на кирчовци е истинският „лайномет“ - срещу законността, публичния морал, политическите нрави и главно срещу надеждите на обикновените хора.
    
Той е поредното доказателство за гигантският произвол, приковал цялата държава към кръста на Позора.

Кеворк Кеворкян

20 Коментара

Червената шапчица

7 months before

Уважаеми Милена Върбанова и Андрей К. какво ще кажете за написаното от Кеворкян за Радан и „Бай Хуй“ или пак ще мълчите като детероден орган?

Коментирай

Червената шапчица

7 months before

Абе, хора... Защо изтрихте статията от Сульо? Айде, аз съм тъпа и не я разбирам, но тук е пълно с интелектуалци.... Уважение и поклон пред интелектуалците... Написаното от Уйкенд стои... а написаното от Сульо го триете... защо...

Коментирай

Червената шапчица

7 months before

Славянин ли е Кеворкян?

Коментирай

Червената шапчица

7 months before

Славянин ли е Даниел Лорер? Според Сульо, негрите, които живеят у нас и говорят български език са славяни. - "Мисля си, че не гените определят и класифицират народите, а единствено езиците. Езикът е инструментът, с който човек мисли. Човек винаги мисли на някакъв език, обикновено на майчиния си, и това го определя. Освен това всеки език създава литература и култура, в която живеят мислещите на него хора. И това ги определя. Негрите в Съединените щати не са африканци, а американци заради езика и културата."

Коментирай

Червената шапчица

7 months before

Аре пишете, ве… мързеливци. Сорос за какво ви плаща… Или вече спря да ви плаща и вие млъкнахте, а Иванов… Меркантилни типове Андр. К. и Мил. Върб.

Коментирай

Червената шапчица

7 months before

Дали има още някой идиот дето вярва, че другаря ниил армстронг е направил една малка крачка на човек, която е огромен скок на човечеството... направил е звънци...

Коментирай

Червената шапчица

7 months before

Кой идиот назначи на работа в БНТ журналистката Йоана Левиева Сойер?

Коментирай

Бай Иван

7 months before

Не е идиот, а драндоед! А идиотите сме ние, дето кротко и тъпо гледаме, как Сорос инсталира марионетките си в БНТ и БНР за да ги храним ние, а да те да работят за него! Вече почти не гледам БНТ и не слушам БНР! Слушам само БГ Радио и от рвеме на време Радио 1.

Коментирай

Андрей К

7 months before

Кеворк Кеворкян, видния вентилатор на Бойко Борисов, колко години ни винтилираше за това колко велик е Борисов... Бойко Борисов, който корумпира всички и всичко около него.

Коментирай

Червената шапчица

7 months before

Андрей К, оценявам твоето появяване тук като знак на уважение. Благодаря.

Коментирай

До Андрей К и ЧШ . . .

7 months before

"Андрей К, оценявам твоето появяване тук . . . " – Аз си оттеглям лошите думи от Андрей К . . . Явно човекът все пак си е читав . . . :)

Коментирай

До Андрей К . . .

7 months before

Въпрос с повишена трудност . . . Израилските (Юдейските) племена 12 ли са или 13 . . . Т.е. Евреите - Колко племена са ? ? ?

Коментирай

Само уточнение . . .

7 months before

10 северни израилски племена и 2 юдейски (Вениамин и Юдея) . . . Или има друго тълкуване . . . ? ? ?

Коментирай

Андрей К

7 months before

Евреите - народ като народ. Опасно е когато един народ стане подвластен на национализма. Иначе другото са приказки. Ювал Хари го знам, слушал съм негови лекции в интернет.

Коментирай

Анита

7 months before

Точен, както винаги! Поздравления, господин Кеворкян! Ето това е истински Журналист!!!!! "Дръжките на микрофони и Мисирките" да се учат, но едва ли!

Коментирай

Мишок

7 months before

Ой ти моме проста кой ти даде поста.Даде ми го вожда дето ме оножда.Наздраве.

Коментирай

Мишок

7 months before

Ой ти моме проста кой ти даде поста.Даде ми го вожда дето ме оножда.Наздраве.

Коментирай

МИХАЙЛОВ

7 months before

...ОТНОСНО ИЗРАЗА - - "БАЙ ХУЙ" И ЗНАЧЕНИЯТА МУ И УПОТРЕБАТА МУ В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СЕ НАПИШЕ ОБЕМЕН И ЗАДЪЛБОЧЕН АНАЛИЗ И НАУЧЕН ТРУД... ...НО СЕГА СЪВСЕМ КРАТКО - - ПЪРВО ТОЗИ ИЗРАЗ СЕ ИЗПОЛВА МЕЖДУ МНОГО БЛИЗКИ ХОРА - КОЛЕГИ, РОДНИНИ, СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ И Т.Н. - ВТОРО - ТОЗИ ИЗРАЗ ИЗРАЗЯВА МНОГО НЕЖНО И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРИЯТЕЛСКО УЧУДВАНЕ И МНОГО ПЛАХА КРИТИКА КЪМ ДЕЙСТВИЯТА И ПОВЕДЕНИЕТО НА МНОГО БЛИЗЪК ЧОВЕК - ТРЕТО - ТОЗИ ИЗРАЗ ИЗРИЧНО ПОКАЗВА И АКЦЕНТИРА КЪМ КОЛКО СКЪП И ОБИЧАН ЧОВЕК И ПРИЯТЕЛ Е ОТПРАВЕН - ЧЕТВЪРТО - ТОЗИ ИЗРАЗ КАЗВА НА ТОЗИ КЪМ КОГОТО Е ОТПРАВЕН - - "ТИ СИ МНОГО НАШ ЧОВЕК, ТИ СИ ОТ НАШИЯ ОТБОР, КОЛЕКТИВ, ОТ НАЩА ГРУПИЧКА, ОТ НАЩА ТАЙФА, ОТ НАЩА МАФИЙКА АМА СЯ ГЛЕЙ КВО НАПРАЙ..., АМА ЩО ТЪЙ СБЪРКА..., ...Я ВИЖ ТАМ ТА СИ ПОПРАВИ ГРЕШКАТА И ДА СИ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СИ ДЕЙСТВАМЕ ЗАЕДНО КАКТО ДО СЕГА"...

Коментирай

МИХАЙЛОВ

7 months before

...ОТНОСНО ИЗРАЗА - - "БАЙ ХУЙ" И ЗНАЧЕНИЯТА МУ И УПОТРЕБАТА МУ В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СЕ НАПИШЕ ОБЕМЕН И ЗАДЪЛБОЧЕН АНАЛИЗ И НАУЧЕН ТРУД... ...НО СЕГА СЪВСЕМ КРАТКО - - ПЪРВО ТОЗИ ИЗРАЗ СЕ ИЗПОЛВА МЕЖДУ МНОГО БЛИЗКИ ХОРА - КОЛЕГИ, РОДНИНИ, СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ И Т.Н. - ВТОРО - ТОЗИ ИЗРАЗ ИЗРАЗЯВА МНОГО НЕЖНО И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРИЯТЕЛСКО УЧУДВАНЕ И МНОГО ПЛАХА КРИТИКА КЪМ ДЕЙСТВИЯТА И ПОВЕДЕНИЕТО НА МНОГО БЛИЗЪК ЧОВЕК - ТРЕТО - ТОЗИ ИЗРАЗ ИЗРИЧНО ПОКАЗВА И АКЦЕНТИРА КЪМ КОЛКО СКЪП И ОБИЧАН ЧОВЕК И ПРИЯТЕЛ Е ОТПРАВЕН - ЧЕТВЪРТО - ТОЗИ ИЗРАЗ КАЗВА НА ТОЗИ КЪМ КОГОТО Е ОТПРАВЕН - - "ТИ СИ МНОГО НАШ ЧОВЕК, ТИ СИ ОТ НАШИЯ ОТБОР, КОЛЕКТИВ, ОТ НАЩА ГРУПИЧКА, ОТ НАЩА ТАЙФА, ОТ НАЩА МАФИЙКА АМА СЯ ГЛЕЙ КВО НАПРАЙ..., АМА ЩО ТЪЙ СБЪРКА..., ...Я ВИЖ ТАМ ТА СИ ПОПРАВИ ГРЕШКАТА И ДА СИ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СИ ДЕЙСТВАМЕ ЗАЕДНО КАКТО ДО СЕГА"...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.