РАЗВРЪЗКАТА В САЩ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/razvrazkata-v-sasht/138447 SvobodnoSlovo.eu
РАЗВРЪЗКАТА В САЩ

За пръв път победителят в президентските избори в САЩ е известен близо четири месеца предварително. Това прави периодът до 5 ноември относително предвидим и дава възможност на всички, които имат отношение към резултата да се подготвят за следващия етап.

Как стана така?

След покушението срещу Тръмп Байдън разбра, че няма да бъде преизбран. Пред него има два варианта - борба до дупка, унизително поражение и дълъг престой на Хънтър Байдън в затвора или оттегляне от надпреварата срещу гаранции, че той и синът му няма да бъдат закачани от правосъдието.

Бъдещият президент на САЩ не само може да помилва Хънтър Байдън, но дори ще го направи така, че да затвърди представата за себе си като широко скроен човек.

Едно птиченце ми сподели, че Байдън вече е решил да се оттегли. Оправданието ще е решение на семейството вследствие на лекарски препоръки. Ще бъде обявено, след като получи гаранциите от Тръмп - най -вероятно към края на юли - началото на август, за да може конгресът на Демократическата партия в Чикаго да издигне кандидатурата на Камала Харис. Тя знае, че ще загуби от Тръмп, но номинацията ще е крачка напред в политическата и биография. Затова и ще приеме да участва в надпреварата. Демократите на важни позиции изглежда са се примирили със загубата. Утешението им е, че ще имат повече време да подредят бъдещето си след януари 2025 г.

Тръмп също ще тържествува незлобливо : казвах ли Ви, че Байдън е стар и невнятен? Казвах Ви! Прав ли бях? Да! Хайде сега избирайте ме без колебания!

Вероятността Тръмп да бъде убит до встъпването му в длъжност силно намалява, защото тогава начело на САЩ ще застане още по-радикалният Джей Ди Ванс. А и опонентите на Тръмп, струва ми се, се примириха, че той ще е следващият президент.

Каквото ще става в Америка, ще става. Проблемът остава за европейската върхушка, която слугинстваше на Байдън и сега не знае как да се врътне. Смяната в Белия дом сигурно ще раздруса стълбовете на ЕС - Германия и Франция и ще разрови загнилите брюкселски зелки. На преден план ще излязат хора като Орбан и Фицо, които ще облекат Европа в нова униформа и ще я насочат по нов път. Нашите мижитурки съвсем ще се спихнат и повечето от сегашните герои от първите страници ще се оттекат в политическата канализация. Ние ще им пожелаем да дирят утеха в мъдростта : “ Бедността не е порок “.

Васил Василев

1 Коментара

Прик

1 month before

Василев, нашите ще ги видим в същия състав и нова роля, с малки изменения.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.