Сега разбрахте ли замисъла на законотворците ни?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/sega-razbrahte-li-zamisala-na-zakonotvorcite-ni/131883 SvobodnoSlovo.eu
Сега разбрахте ли замисъла на законотворците ни?

Новата Конституция в действие - за седмица сменени двама министри.

Сега разбрахте ли замисъла на законотворците ни?

Според новите разпоредби само седем точно посочени лица могат да бъдат министър - председател на служебно правителсво.Тези лица /председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на Българската народна банка, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник/ се избират от НС - т.е. мнозинството в парламента ги определя - свои хора , които ще слушат.

Та този министър председател " избира" без посочени в закон критерии, без прозрачност и лична отговорност министрите.

И пак той ги освобождава.Едва ли преценката за това е само негова - нали е човек на управляващото мнозинство.

От друга страна след измененията на конституцията парламентът не се разпуска.Работи и контролира правителството - за всеки случай.

Това направиха с Конституцията - осигуриха си вечна власт / вкл чрез контролираните избори/.А за да е безметежна властта им си избират / чрез квотите на НС в съдебния и прокурорски съвет/ и Главен прокурор - държач на чадъра против правосъдието.

Хитреци, сър.

Хитреци- престъпници.

Румяна Ченалова

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.