Стокхолмски синдром унищожава ЕС

https://svobodnoslovo.eu/komentar/stokholmski-sindrom-unishtozhava-es/127989 SvobodnoSlovo.eu
Стокхолмски синдром унищожава ЕС

Стокхолмски синдром унищожава ЕС.

Западна Европа сама създаде неразрешимите си проблеми с усилията на чуждите агенти Шолц, Макрон,Урсула и Шарл Мишел и ред национални предатели,които послушно последваха Вашингтон. И стъпка по стъпка затегнаха примката около врата на цяла Европа. От най-активните в тази посока са българските сглобкаджии.

Дали скачането седесарите даде челен пример,не знам:"Кой не скача е червен"! 

Когато Америка каза „Скачай!“ през 2013 г., Украйна беше първата,която скочи. Целият ЕС подскочи радостно зад нея. Малкото европейци, които крещяха,че това ще бъде континентална катастрофа, бяха удавени в хор от русофобски викове. И сега, изведнъж,се оказа се, че основната опасност за Европа не идва от изток,а от запад,от САЩ и естествено от Британия.

 Тръмп разби увереността на европейците, че са защитени от американския ядрен чадър и автоматичното активиране на член пети и те сега са разочаровани и паникьосани.

„Превъоръжаването на Русия, отслабването на Украйна и възможното завръщане на Тръмп, се комбинират, за да доведат Европа до най-опасния набор от обстоятелства от десетилетия",отбеляза британският The Economist. „Европейските държави и техните армии се чудят дали могат "да преодолеят тази криза без съюзник, който винаги е бил там почти 80 години. Въпросът сега не е дали Америка ще напусне Украйна. Въпросът е дали ще изостави Европа и кога ще го направи". 

 Всичко зависи колко бързо Съединените щати ще завършат деиндустриализацията на ЕС и ще преместят най-ценните й активи в при себе си. Volkswagen вече се премести на американска земя, което означава, че краят надвисва. Завръщането на Доналд Тръмп само ще легитимира трансатлантическия бракоразводен процес.

 Съединените щати винаги се грижат единственото за джоба си. Всички останали „гаранции“ и „задължения“ се спазват, стига да се изпълнява основната им цел. Често,както във Виетнам и Афганистан, те просто захвърлят онези, които са повярвали в тях,пред лицето на опасността.

„Американските гаранции свършват там, където се простират американските интереси“ е единственото правило. Затова не е изненадващо, че след изчерпването на европейските резерви САЩ не рискуваха да влязат в по-дълбок военен конфликт. „Западният алианс беше разтърсен в момента, когато НАТО за първи път се натъкна на военен конфликт на европейския континент", отбелязва чешкият портал Info.cz.

 „След години на огромни разходи от карантини и енергийни субсидии, средната европейска държава изпитва икономически затруднения“, прави откритие британският портал UnHerd. Именно на този тъжен социално-икономически фон, според изданието, много европейски страни изведнъж започват да крещят за спешно увеличаване на разходите за отбрана.

Обикновените европейци започват да питат. И стават все по-шумни. Недоволните фермери от ЕС изискват отговори от своите правителства защо са ги лишили от подкрепа и помощи. Проблемът не е само в това, че днес Европа няма свободни средства. Тя няма нито пълноценна отбранителна индустрия, нито квалифицирани кадри за нея, нито дори такива, които по-късно да използват произведеното оръжие. 

Днес, ЕС може да разчита сериозно само на въоръжените сили на... Полша! Само тя има доста голяма армия от 190 хиляди души, за които страната харчи 4% от своя БВП.Но,поляците са по-близко до англосаксонците. Другата държава с армия е Турция,но не е в ЕС, и не гори от желание да помага,а особено срещу Русия.

Едва ли поляците искат повторение на ситуацията отпреди век, когато бяха превърнати в основен военен враг на СССР. В края на краищата тогава основните им съюзници - Британия и Франция, просто изоставиха Полша на произвола на съдбата.

Полски фермери на границата с Украйна помолиха Путин за помощ и призоваха руския президент да възстанови „реда с Украйна и Брюксел“,съобщава радиостанция Zet. Отбелязва се, че полицията не е пречила на митинга.

Зеленски обвини Полша, че помага на Русия. „Това, което се случва на нашата западна граница с Полша, не може да се възприема като нещо нормално или обикновено.“ Преди това режимът в Киев заяви, че Полша, блокира украинското зърно,а пропуска руското в огромни количества.

Европейците са прецакани и от безсмислените зелени политики на Байдън. JPMorgan се оттегли от споразумението Climate Action 100+, а Black Rock намали присъствието си във фонда.

Оттеглянето на една от най-големите американски банки JPMorgan от доброволното споразумение на ООН Climate Action 100+ ,дойде като шок за привържениците на енергийния преход и спирането на въглеводородите. Компанията за управление на активи State Street Global, която управлява активи за 3,4 трилиона долара, също напусна климатичната група на ООН.Дори най-големият хедж фонд в света, Black Rock, намали присъствието си в Climate Action 100+. Само преди няколко години той смени бордовете на директорите на гиганти като Exxon в името на екологичния дневен ред.

Нашите до къде я докараха с "Мариците" ме е страх да чета,но чух,че успешно внасяме ток!Американската ТЕЦ "Марица Изток 3" спира работа,изтича дългосрочният й, разбойнически договор с НЕК за изкупуване на произведената електроенергия на високи фиксирани цени.

Централата вече ще трябва да продава на свободния пазар, но цените на него не са изгодни за американците.Дали ще продължим да плащаме прекалено скъпо ще се решава... 

Днес, съдейки по действията на Black Rock, JPMorgan и State Street, членството в Climate Action 100+ вече се превърна в бреме.

 Републиканците в САЩ активно се противопоставят на безсмислените зелени политики на Байдън. И акционерите на американските банки не са много доволни, че последните инвестират в съмнителни „зелени“ проекти, когато цената на петрола е на доста високи нива, а търсенето на LNG в света ще расте през следващите години.

Йордан Халачев

2 Коментара

Ана

преди 2 месеца

Браво!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.