Векът е разглобен

https://svobodnoslovo.eu/komentar/vekat-e-razgloben/113568 SvobodnoSlovo.eu
Векът е разглобен

“Векът е разглобен

О, дял проклет - 
да си роден,
за да го слагаш в ред.”

Историята на колебливия датски принц се изучава в 8 клас. Знам, че за днешните малки невинни бройлерчета, които имам радостта да срещам всеки ден в учебно време, всички тези шекспирови думи са неразбираеми, но въпреки това си доставям садистката радост да ги карам да наизустяват точно тази реплика и да ми я декламират с патос. Забавлявам се истински и страдам в същото време – „Векът е разглобен“ – изрича бройлерчето, което затрива между 9 и 12 часа с впит в екрана на смъртфона си поглед. Очите му са откраднати и душата му е открадната. То цялото е откраднато и от родителите си, и от обществото ни българско. То е подрастващо бройлерче еничарче. Въпреки всички тези констатации обаче не спирам да се блъскам като вода в бряг с надеждата да възпитам поне 0,01 % у него. И това занимание също ми прави голям кеф. Не всичко и навсякъде е загубено. Спокойно.

Светът си върви към дъното по план. Записан е в Голямата Черна Книга, която също е част от учебния материал в 8 клас. А когато ИИ и чиповете на Мъск се слеят, ще се събудим рязко в Отвратителния нов свят и ще разберем колко струва всъщност всичко. Ще установим с точност цената на пълните хладилници, електромобилите, супермаркетите със зоб на всеки ъгъл, цялата леснота – колко струва леснотата на живуркането ни. И аз съм през ден в супермаркета и пазарувам зоб, но се опитвам да го възприемам като временно явление. Леснотата няма да продължи прекалено дълго. Ще дойде време за плащане. Векът е разглобен, но дори не подозираме колко. Не схващаме мащаба.

Мигът на изненада ще премине най-напред през цялостно и абсолютно омазване. Договорнякът между Путин и НАТО трябва да се доразвие, фабулата е още в началото си, кулминацията е някъде в близкото бъдеще. След което очаквам нови цифровизирани намордници, ваксини и нещо, което още не мога напълно да си представя. Нещо зловещо. Това зловещото, което все още не ни се е доразкрило, засега само се долавя интуитивно от по-чувствителната част на човечеството, онези около 20 %. (Вижте „Закон на Парето“.)

Но и не само интуиция има тук. Налице е и откровена наглост – как иначе се нарича инсталирането на сенилен малоумник за президент на САЩ, обикновен клоун наркоман за държавен глава на Украйна, недоразуменията Кирчо, Кокорчо, Габриел, Денков, безогледните гербаджийски и депесарски муцуни като Шиши – всички тези инсталации и пърформанси са чиста наглост – онези, които ги инсталират, се подиграват и се забавляват... За да можем после един ден да се зарадваме на „мъдростта“ на Изкуствения и неговият началник Антихриста. За да приемем Отвратителния нов свят възторжено. Ето, вече няма да ви слагаме глупаци за политически лидери, ето, ще ви сложим един имитатор на Христос... Засега е само началото на края. Ковид беше прелюдията. Същинският акт започна на няколкостотин километра североизточно от нас. Поради пълните хладилници обаче ние не го усещаме. Актът обаче няма да се размине.

От разглобения век ще бъде сглобен друг. Не нов, а друг. Нищо ново няма под слънцето. Мнозина са се опитвали да докарат ерата на Антихриста, ВСВ е също такъв опит, сега обаче разполагат с медии и Изкуствен интелект. Ще им е много по-лесно. При сглобяването на другия век ще хартисат доста болтчета и гайки от стария. Ще бъде някакъв дигитален симулакрум, копие на копието, което ще просъществува около три години и половина, защото е имитация на Христос и годините на Неговата проповед. Тъпите парчета политици и демоничните им шефове обаче пропускат поради гордост, злоба и тъпота една малка подробност – Христос побеждава. Накрая Той побеждава. И само Бог може да разглобява и сглобява времето. Най-пропадналите сатанисти знаят добре това. Зеленият паляк, бг политичарите наглеци кокорчовци и шкембета, манолчовци и дайновци обаче не знаят. Те си играят някаква тяхна си игра – всеки си знае собствения интерес и защо говори по определен начин. Плиткоумието си има различна аргументация. Може да са пари, а може и идея да е. В организацията им структурата е вертикална и често има висши служители със социално ниски роли, не публични, някакви си там адвокатчета и зъболекарчета примерно...

Да се върна на думата си. Векът е разглобен, но голямата част от живите хора на тази планета дори не подозират, че също имат дял. Че имат съдба. Че са длъжни да реагират. Всеки е призван за нещо смислено. Ако акълът ти стига само до хладилника и електромобила, нещата наистина са стигнали до финалната права. Невежеството ще затрие този свят. Превръщането на човека в бройлер. Папка зоб, наддава на килца, а в края на поточната линия е обезглавителят. Напоследък тя се движи все по-бързо тази поточна линия.

Николай Фенерски

https://www.lentata.com/

6 Коментара

Ева

преди 9 месеца

Съгласна съм с изводите на автора. Да протестираш във фейсбук е като да се целуваш с любимия през екрана на монитора. Докато хората не се събудят и не залеят улиците, мизантропите ще владеят ситуацията.

Коментирай

Синята барета

преди 9 месеца

Ева, хората във Франция заляха улиците. И какво от това? Някоя европейска държава поне опит не направи да попита Микрон - защо ???? Мълчат всички. А за автора - перфектно е видял настоящето. Но не гледа в бъдещето - за 15 минутните градове чували ли сте? За цифрова валута? За роботизация на всичко, вкл медицина? А хората къде са? Роботите са перфектните работници, обаче има едно НО. Те не потребяват произведеното от тях. А хората, като нямат работа, нямат и пари , за да потребяват стоки. Параграф 22.

Коментирай

Синята барета

преди 9 месеца

Браво на автора. Сега накарайте бройлерчетата да научат и Илиада наизуст. Първо, ще разберат кой е Омир и каква му се пада тая Илиада, нещо френд във фейса ли ? Тотално неграмотни деца има. Но !!! Има и супер талантливи и умни деца, вижте резултатите от международните олимпиади.

Коментирай

В Н - Виктория Нюлънд ли означава?

преди 9 месеца

В Н - Виктория Нюлънд ли означава?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.