ВРЕМЕ Е ЗА РАЗЛИЧНИ ПОЛИТИЦИ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/vreme-e-za-razlichni-politici/7571 SvobodnoSlovo.eu
ВРЕМЕ Е ЗА РАЗЛИЧНИ ПОЛИТИЦИ

Тежките времена изискват не само своите жертви, но и своите герои. И политиката се променя. Тя от изкуство да не се казва нищо и нагаждачество по интереси, се превръща в борба за оцеляване на народите.

Преди повече от век политиката се е правила с оръжия и армии. Днес си въобразяваме, че сме цивилизовани и с договори и споразумения можем да решим това, което ни тревожи. Всъщност нещата в света винаги се въртят около територии, пари и власт. И нищо и никога няма да се промени. Само му се слага маската на хуманност, демокрация и някакви ценности. Но същността на политиката - мръсна, жестока и кървава, не се променя.

България е имала всякакви политици - и такива, с гръбнак като ластик, които се стелят в краката на по-силните, и такива, които имат смелостта да вдигнат глава там, където всички са свели глави. Много пъти ми казват, че българският народ е примирен. А аз винаги казвам, че това е моят народ. Същият, който след пет века робство, по време на Руско - Турската война, Съединението, Българо-Сръбската война, както и всички други войни, се е изправил срещу много по-опитни врагове. И е успял не само да оцелее, но и да победи! Войната на капитаните през 1885 година доказва, че ако един народ има сърце и смелост да отстоява свободата си, никой не може да го спре!

Ние - българите, изпратихме двама космонавти в космоса. Стигнахме почти девет милиона души. Изградихме икономика и социално общество. Всички имаха образование и работа, безплатно здравеопазване. Е, загубихме ги. Заради това, че ни приспаха бдителността. С това, че забравихме, че имаме врагове, които бдят.

Днес е време за различна политика. Спасяваща. Възстановяваща. Смела и родолюбива. Днес България има нужда не от наведени лакеи на господарите на света, а от българи, които с вдигната глава да заявят, че тук е земята на българите и ние - българите, ще определяме съдбата си. България не е нито малка, нито слаба държава. Внушават ни, че е такава, за да сломят съпротивата ни. Но ние много пъти сме започвали от нулата. Още преди да я има тази, нашата България. И не сме се отказвали. И отново сме съграждали разрушеното и сме казвали: "Тук ще бъде България!".

Днес е време за политици, за които България и българските национални интереси са на първо място. Които имат смелостта да казват истината, без значение дали тя ще се хареса на чуждите държави. Които ще имат смелостта да изведат българския народ от катастрофата. И ще имат мъдростта да започнат с народа си изграждането на тази България, която всички искаме да имаме!

И тази политика няма да е дипломатична и щадяща. Тя няма да се провежда в големи конгресни зали и в чужди посолства. Тя ще бъде тази политика, която ни е позволила да оцелеем като народ и държава толкова века. И която е показала как ние - българите, се справяме с враговете си и националните предатели!

Време е за нещо различно! Не политика на компромиси и сделки. А политика на справедливост, вярност към България и българския народ и безкомпромисност към тези, които се опитват да ги разрушат!

Бог да пази България! Време е!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.