Закон за чуждите агенти ще помогне на България да си върне националното достоинство и суверинитета

https://svobodnoslovo.eu/komentar/zakon-za-chuzhdite-agenti-shte-pomogne-na-balgariya-da-si-varne-nacionalnoto-dostoinstvo-i-suveriniteta/131886 SvobodnoSlovo.eu
Закон за чуждите агенти ще помогне на България да си върне националното достоинство и суверинитета

Закон за чуждите агенти ще помогне на България да си върне националното достоинство и суверинитета.

Закон за чуждите агенти, би ограничил зловредната дейност на Отворено общество,Америка за България, фондация „Ханс Зайдел“, „Фридрих Науман“ и др.

Да ме извинят от подобни фондации и НПО-та,които съм пропуснал.

 И Грузия гласува закон за чуждите агенти. Китай изгони„неправителствените организации“ на САЩ. Москва изгони Джордж Сорос и "Отворено общество" от Русия.Унгария направи каквото можа,а да не забравяме от къде идва Орбан.

  Все повече държави разбират, че под маската на „демокрация“ и „човешки права“ организациите и фондациите, финансирани пряко от САЩ,Държавния департамент и частни НПО имат за цел укрепване хегемонията на Вашингтон и дестабилизиране на държавите.

Дори Израел задължи неправителствените организации, финансирани от чужди страни, да обявяват даренията, които получават над половината от финансирането си от други държави, включително от европейски и да обявяват това на видно място.

Подобен закон,приет в Киргизстан, доведе до закриването на представителството на Фондация Сорос в страната, което показа важността на приемането на тази законодателна норма.

Колкото и еретично да е за ушите на получателите и крайните бенецефиенти,не трябва да се остави безконтролно получаването на външно финансиране от фондове,нпо и фондации,били те "приятелски или партньорски".  

Много често страдаме точно от близки "приятели и партньори"!

Какво,толкова лошо има да се знае кой кой е,кой кого купува и коя фондация коя медия захранва? Какво лошо и страшно има получатели,крайни бенецефиенти и тем подобни, да влязат в регистър за чужди агенти, да упоменат източниците си на финансиране?

Дълги години редица чужди фондации,неправителствени организации,природозащитни и правозащитни групи развиват неоспоримо антибългарска дейност. Чужди фондации пренаписват и историята на България. Глобалната идея е да бъде подменено националното самосъзнание на българите и децата да излизат от училище,като аморфна маса без национално самосъзнание и без изграден национален български дух.

Все повече държави защититават със закони и административни мерки подобни дейности или най-малко ги изкараха на светло.

В Грузинският парламент единодушно гласуваха за приемането на закона за чуждите агенти на първо четене: в процедурата участваха 83 депутати. Опозицията не гласува. Прилагането на закона ще ограничи сериозно дейността на западните обществени и политически фондации в Грузия.

В навечерието на вота,бъдещите чужди агенти излязоха по улиците на Тбилиси. Полицията задържа 14 души сред най-активните демонстранти. Освен това обсъждането на тази норма завърши със сбиване в парламента.

В текста на закона се посочва, че статут на чуждестранен агент се предоставя на юридически лица и средства за масова информация, чиито приходи се състоят от 20% от средства, идващи от чужбина. Такива организации са задължени да се регистрират, в противен случай ще бъдат наложени санкции.

Съединените щати заявиха, че подобна стъпка ще „избие Грузия от европейския път“. В самите САЩ обаче, подобно правило е в сила от 1938 г., а нарушителите му са изправени пред солидни глоби. 

Познайте кои ще бъдат първи на жълтите павета,когато започне обсъждане на подобен закон у нас?

Чужд агент,звучи ли гордо?

Йордан Халачев

3 Коментара

песимист

преди 1 седмица

Може да се предаде само приятел (или "партньор")!

Коментирай

Посетител

преди 1 седмица

Идеята е много добра! Само ще вметна, че в Русия беше гласуван и в Грузия преди дни се опитаха (силни протести на бенефициентите, не знам как завършиха...) да гласуват - точно американският Закон за чуждестранните агенти от 1930+ коя година беше... Едно към едно текстовете! И можем да бъдем сигурни, че същата врява ще се вдигне и у нас!

Коментирай

Бен

преди 1 седмица

Ще се вдигнат... таратанци на рояци! Тук пачките и пуделите свободно обикалят чекмеджетата на властта, ние за финансирането на непеотата се хващаме. Че то и в момента много добре се знае, кой кого финансира и коя Галя, на кого нарежда. Чудо голямо, че щели да накарат някой мравояд, да подава декларация! Ще я подаде, като стой-та-гледай. Както Цвъ Цвъ го направи, после ще излезе сух от водата, бял и пухкав...и по честен от Света Богородица. Да не говорим за онези намгнитените... Малко ще побучи Афера и Свободно слово, после всичко се връща по местата си. Битият - бит......!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.