АНТИБЪЛГАРСКИТЕ ПРОВОКАЦИИ - ЧИЕ ДЕЛО Е МАДАРСКИЯТ РЕЛЕФ?

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/antibalgarskite-provokacii-chie-delo-e-madarskiyat-relef/47232 SvobodnoSlovo.eu
АНТИБЪЛГАРСКИТЕ ПРОВОКАЦИИ - ЧИЕ ДЕЛО Е МАДАРСКИЯТ РЕЛЕФ?
Тук нямам предвид току-що публикуваната в "Свободно слово" статия на адв.Елена Гунчева. Визирам публикувания на 26 януари в сайта "19 минути" неподписан текст под заглавие "Стъпка лъв на бг-еврото", който бе препечатан и в "Свободно слово". 
 
Съгласих се с идеите на незнайния автор относно внушенията на злополучния макет на бъдещата "българска" евромонета Дано никога не се стигне до приемането на еврото в България - аз бях в Италия, когато там бе прието еврото и съм жив свидетел, че цените се вдигнаха двойно и тройно. Така че, моля българските граждани да не дават ухо на плоските измами, които се леят от телевизора. Еврото веднага ще прибави смъртоносна доза инфлация към вече съществуващата. Още повече, че е предвидено да бъде прието във фатален за Европа и за България момент. Вече писах, че в Италия еврото бе прието на квота 1: 2000, тоест, 1 евро струваше 2000 лири и цените на артикулите, които преди струваха от 1300 до 2000 лири, бяха приравнени към 1 евро.
 
Но днес бия камбаната, за да обърна вниманието на българските граждани към друга, страховита опасност. Последният абзац на споменатата статия в "19 минути" накара косите ми да настръхнат. Цитирам дословно съдържанието на този абзац:
 
"Истинският произход на конника от скалите в Шуменско обаче така и не е изяснен, т.е. никак не е сигурно, че той има нещо общо с България и с българите. Освен, че е попаднал още в първите ни територии, макар и най-вероятно да датира от доста по-отдавнашна епоха както по-скоро са склонни да смятат учените".
 
Не зная как да квалифицирам подобно твърдение - само като крещяща неграмотност на подхвърлящия го - или като антибългарска провокация на някои среди, които опипват почвата. И ако няма реакция, спокойно ще продължат да подменят българската история в своя угода. Какво означава идиотският израз "попаднал още в първите ни територии"? Как така е попаднал - от небето? Мои колеги отдавна призовават за внимание към усилията на някакъв шуменски пишман историк "да докаже", че под Мадара е съществувал някакъв си чужд "храм" и следователно както Мадарският релеф, така и Североизточна България могат да считат за притежание на тези чужденци. Това е инсинуация, която няма нищо общо с историческата правда ! Дори Мадарският релеф да не е изсечен по времето на канас Тервел, историята в Североизточна България, както и по целия Балкански полуостров и Мала Азия са живели поне от десет хиляди години насам тракийски народи. А като историк, културолог и лингвист, аз доказвам ( както и мнозина колеги ), че българите са част от тези, условно наречени, тракийски народи ( условно, защото всеки от тях си има отделно название ). Нещо повече - според мен - в най-дълбоката пеласгийска древност, българите са били жреческото съсловие на траките, и от това жреческо съсловие впоследствие се е формирал цял народ. Така че територията, която днес заема България, си е изконно българска и тя се простира безбрежно далеч извън сегашните ни държавни граници.
 
Дори цитираните думи на анонимния автор в "19 минути" да се дължат само на липса на ерудиция - те пак са много опасни! Знаем, че най-големите провали в историята на човечеството, се дължат на глупостта!
 
Милена Върбанова
 
 

1 Коментара

идшина

1 year before

Напълно съм съгласен със споделеното мнение и все-пак възниква един въпрос, защо във Афганистан открихме същия конник, защо тогава никой не обърна внимание въпреки изпратените снимки ?/ в последствие беше взривен от талибаните/ И хайде да не спекулираме с думи като историческа истина за нещо граничещо с историческа фантастика наложена от силните на деня. Поколения наред учим за бог Тангра, за монголоидните ПРАбългари, без нито едно историческо доказателство!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.