Българският форумен човек в 10 типа

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/balgarskiyat-forumen-chovek-v-10-tipa/26119 SvobodnoSlovo.eu
Българският форумен човек в 10 типа

Някои казват, че интернет средата била особена и специфична. Какво й е специфичното? Българското интернет пространство прилича на всяка българска улица – кал, мръсотия, дупки, разпадащи се сгради, разпадащи се хора и безкрайна, безнадеждна простотия.

Това най-отчетливо се забелязва по форумите. В тях обитават няколко основни типажа:

МНОГОЗНАЙКОТО

Той най-често е държавен служител, тоест има много свободно време да рови във всякакви сайтове и безразборно да пуска различни линкове, повечето лишени от всякакъв смисъл. За него Google е основен източник на знания и безспорен авторитет. Щом нещо го пише в мрежата, значи е така. Многознайкото се включва в дискусии по всяка тема, без да се срамува от факта, че всъщност не е компетентен в никоя област. Ако решиш да му възразиш, те засипва с десетки линкове пълни с глупости, след което злорадства, че те е затапил. Чувал е за Уикилийкс и често го цитира, но не е чел този сайт, понеже не знае никакви езици. Затова се позовава предимно на преразкази. Подиграва се на английския на Стоичков, макар че той самият не може и две думи да върже на чужд език, а е и с тежък селски диалект.

Възраст: 25-40

Типични никнейми: The Boss, Lord Voldemor, Bateto

КОМПЛЕКСАРЯТ

Той е гневен, фрустриран човек, който се наслаждава на възможността да псува публично, удобно скрит зад монитора си. Изпитва задушаваща омраза към хората, които са по-успели от него, тоест към всички.

Личният му провал го изпълва с агресия и той отпушва клапата в мрежата. Не смее да се издърви на жена си или на шефа си, които му пият мозъка затова се прави на голям мъж в интернет, скрит зад някакъв никнейм.

Най-големият триумф за Комплексаря е да обиди някого, а обиденият да му се върже и да му отговори нещо.

В такива моменти той се чувства Значим и Важен.

Възраст: 20-55

Типични никнейми: Terminator, Devil, Killer

КИСЕЛАТА ЛЕЛКА

Тя е интелигентна жена, с богата душевност, но все остава неразбрана. Затова е или разведена, или нещастно омъжена за мъж-простак, който само гледа мачове и не забелязва новата й прическа.

Киселата лелка усеща вулкана от страст между краката си, предвещаващ стремително наближаващата безутешна пустота на менопаузата и тръгва да търси нови приключения. Но не обикновени приключения, а романтични авантюри с разочаровани мъже, които са поне 5-10 години по-млади.

Изразява се с клишета, които според нея й придават имидж на независима, еманципирана жена: „Не плащам данък обществено мнение”, „Всяка кифла да си знае мола”, „Вече не останаха истински мъже” и т.н.

Възраст: 38-48

Типични никнейми: Biala Luna, Madam Bovari, Strange woman

ЕБЛИВИЯТ ЧИЧКО

Той е жестоко поразен от кризата на средната възраст и по цял ден дебне в нета за жени, които да утолят последните крясъци на нагона му. В интернет-общуването е галантен, умерено настъпателен и се мъчи да е забавен, защото е чувал, че жените си падали по мъже с чувство за хумор.

Когато набара жертва, я омайва със заучени фрази от сорта: „Аз съм непоправим романтик” (ебахти глупостта, какво да ти поправяме, бе колега?), „Какво ще кажеш за вечеря на свещи и тихи балади на Преслава?”, „Имам нужда от разбиране, а не просто от секс…”

В мрежата този човек е много смел, но в реалността е жалък докреватен курвар. Но ако най-после получи така желаното съгласие за секс, той изпада в паника, щото къде да заведе склонената девойка? Вкъщи не може – там са жената и децата, а заплатата му не му позволява да вземе стая в хотел. Затова в такъв момент той внезапно изчезва от форума/чата и отива да мастурбира яростно в сайтовете за аматьорско порно.

Възраст: 40-50

Типични никнейми: Playboy, Mr Cool, Sex Instructor

НАЦИОНАЛИСТЪТ

Той е обикновен хейтър, който гради жалкото си самочувствие върху високопарни фрази като „България на три морета”, „Ние сме най-древният народ”, „Орфей е българин” и т.н.

Националистът страшно се гордее с българската история, но слабо я познава. Той не знае в коя година са покръстени българите, не е и чувал за Екзарх Стефан, но се заблуждава, че е голяма работа, само защото е част от велик народ. Уви, не е така. Това, че в миналото си имал велики сънародници, не променя факта, че си просто един глупав, необразован лузър.

Възраст: 15-35

Типични никнейми: Balgarin, 4ernorisez Hrabar, BALGARIQ_NAD_ SI4KO

КОНСПИРАТОРЪТ

Той е убеден, че има Световен Център на Тъмните Сили и че именно този център на злото е причината той да взима 650 лева заплата, да живее със свалени радиатори и да е женен за дебела жена с мустаци.

Конспираторът съзира и в най-незначителната новина Ръката на Мрака.

Според него всяко действие на правителството е продиктувано от Чужди Интереси – зад него стоят ЦРУ, КГБ, МОСАД и всякакви нелегални Юдео-Масонски Формирования.

Смята, че зад всяко събитие има причини, недостъпни за широката публика и само малцина като него са прозрели Страшните тайни.

Конспираторът живее в постоянен ужас. Убеден е, че някой му следи интернет-творчеството, затова пише с недомлъвки.

Към събеседниците си се отнася снизходително и с известно съжаление – те, милите, дори не подозират, че са жертви. Те не осъзнават и 1 процент от опасността, която ги грози.

Възраст: 30-50

Типични никнейми: Rosenkroicer, agent007, Lucifer

РАЗГОНЕНАТА

Тя е ученичка или студентка и се чувства объркана, защото не е наясно със себе си и не знае кой мотив преобладава в поведението й – неукротимите хормони или жаждата за нови ботушки. Идеалът й е да намери две в едно - да се прилепи към някой заможен чичко, който хем да я води всеки ден в мола, хем да я ебе качествено. Пише на „шльокавица” и поведението й е агресивно, но най-често безрезултатно. Употребява думи като „незнам”, „каде” и т.н.

Възраст: 15-19

Типични никнейми: Sladurana16, mrasnicata95, sexykote

ПОЛИТИЗИРАНИЯТ

За такива хора съществува подозрението, че партиите им плащат, за да защитават техните каузи, но тази хипотеза е много съмнителна. Партийните ръководства наистина не блестят с интелект и здрав разум, но едва ли са чак толкова глупави, че да плащат на някакви малоумници, които да защитават партията по форумите самоотвержено и неграмотно.

Възраст: 30-60

Типични никнейми: bate_boiko, Che Gevara, Volenprezident

АЛКОХОЛИКЪТ

Той влиза в мрежата само след като е вкарал няколко питиета и алкохолът му е създал непреодолимата потребност да изпрати важни послания до цялото интернет-човечество. Като цяло е добродушен, но пиенето до такава степен му е изпържило мозъка, че е трудно да се проследи мисълта му, която варира от битово-философски обобщения от сорта „майката си трака” до несъществуващи китайски притчи с банална поука.

Включванията му в мрежата са кратки и нерегулярни, защото очевидно невинаги има пари за пиене.

Възраст: неопределена

Типични никнейми: Pecata, Jack, Unufri

ХУМОРИСТЪТ

Безобиден, приятелски настроен и леко досаден веселяк, който преди 20 години е бил „душата на компанията”. Включва се във всички разговори с нелепи смешки и банални клишета от сорта „Пияна жена – весел креват”, „Думам ти дъще – сещай се снахо”, „Гладна мечка хоро не играе”, „Пито-платено” и т.н.

Не е особено начетен, но притежава неизчерпаем запас от вицове за Нане и Вуте, габровски шеги и всички лафове от новогодишните програми на Хачо Бояджиев. Използва ги по всякакъв повод, най-често – неуместно.

Възраст: 40-60

Типични никнейми: Bai_Hui, diado vi Petko, Rambo Silek

(откъс от книгата на Иво Сиромахов „Няма значение”)

Българският форумен човек в 10 типа

168chasa.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.