Бил Гейтс предупреди, че ще има и по-лоши пандемии от Ковид

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/bil-geyts-predupredi-che-shte-ima-i-po-loshi-pandemii-ot-kovid/5589 SvobodnoSlovo.eu
Бил Гейтс предупреди, че ще има и по-лоши пандемии от Ковид

Софтуерният магнат Бил Гейтс повдигна призрака на бъдещи вируси, които могат да бъдат по-смъртоносни от Ковид-19, заявявайки, че богатите страни трябва да увеличат финансирането за ваксини, за да се подготвят за потенциално катастрофални огнища.

Съоснователят на Microsoft направи своите коментари, докато обяви нов ангажимент от $150 милиона от Фондация Бил и Мелинда Гейтс към Коалицията за иновации в готовността за епидемия (CEPI).

Той отбеляза, че докато вариантите Делта и Омикрон на Ковид-19 са сред най-преносимите вируси, виждани някога, светът можеше да бъде засегнат от по-вирулентен патоген, убивайки много повече хора.

Инвестирайки в изследвания и производствен капацитет за ваксини, за да гарантират, че бъдещите удари ще бъдат бързо достъпни по целия свят, правителствата могат да се подготвят за притъпяване на бъдещи огнища, каза Гейтс.

„Когато говорим за харчене на милиарди за спасяване..... на трилиони икономически щети и десетки милиарди животи, това е доста добра застрахователна полица", заяви милиардерът.

CEPI се опитва да събере 3,5 милиарда долара, за да съкрати времето, необходимо за разработване на нова ваксина до 100 дни.

Гейтс приписа на групата спасяването на животи, като помогна за финансирането на опити за няколко от ваксините, които сега са разрешени за инокулация срещу Ковид-19, но той се оплаква в същото време, че адекватните доставки не са достигнали достатъчно бързо до развиващите се страни.

„Именно рисковите пари са причината за провеждането на изпитанията“, каза той.

„Така че имаше огромна глобална полза. Сега всички сме много по-умни и имаме нужда от повече капацитет за следващия път", заяви Гейтс.

Wellcome Trust, благотворителна организация в Обединеното кралство, която се фокусира върху медицински изследвания, съпостави фондацията на Гейтс със собственото си обещание от 150 милиона долара към CEPI. Джеръми Фарар, директорът на Wellcome Trust, повтори коментарите на Гейтс за опасностите от бъдещи пандемии. CEPI е създадена след епидемията от ебола от 2013 до 2016 г.

„Тогава и сега живеем в това, което според мен е ера на по-чести и по-сложни епидемии и пандемии“, каза Фарар.

Превод: СМ

https://pogled.info/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.