Ето това е далаверата на живота в гетото!

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/eto-tova-e-dalaverata-na-zhivota-v-getoto/17340 SvobodnoSlovo.eu
Ето това е далаверата на живота в гетото!

Не ми се правете на Мона Лиза, а обяснете, че в ромските гета животът е изгоден! Защо ли? Защото същите в незаконните си къщи нямат адресна регистрация, безадресни са. Безименни. Културата им е безписмена. Консумират от всички комунални услуги незаконно и безплатно, защото данъкоплатецът плаща! Когато нямаш по документи собственост и не си наследник, си привилегирован в условията за получаване на социални помощи. Висенето в гетото е с умисъл, защото Законът подкрепя тези, които не са наследници и нямат собственост. Ето това е далаверата на живота в гетото!

Да си изтеглят безлихвен заем от банки и да си наемат жилища. Никой не им е длъжен да им дава! Както всеки се бори и оцелява, така ще го правят и те. Млади семейства с едно-две деца се чудят как да се справят в едностайно жилище, с минимални доходи и се оправят сам сами, ще мисля аз как да давам още и още права и привилегии на готованковците без задължения, но инак с по 20 деца на 40 години. Да са мислили като са правили футболни отбори, в постояен статут на самота. Това не е моя грижа, нито грижа на държавата.

Я се събудете и започвайте да мислите адекватно, защото ми се струва, че цялата Менделеева таблица, която поемат в течно и прахообразно състояние, държи толерастите в постоянно състояние на помрачение и безпътица.

Цвета Кирилова, Фейсбук

Снимка на Списание Express.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.