Как да станем екологично чисти

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/kak-da-stanem-ekologichno-chisti/25884 SvobodnoSlovo.eu
Как да станем екологично чисти

Вървя си по улицата, а насреща ми някакъв странен тип – с противогаз, защитно наметало и гумени чорапи. И изведнъж се хвърля да ме прегръща и да мучи като разгонен добитък. Уплаших се и тъкмо да се развикам за помощ, оня свали противогаза. Оказа се, че това е Добри – мой приятел от гимназията.

– Какво ти става, бе, Добри? Що си се облякъл като презерватив? – питам го.

– Ами пазя си здравето – обяснява ми Добри и слага пред устата си парче марля – Екологичната обстановка е изключително неблагоприятна, както знаеш. Радиации, диоксини, озонова дупка и прочие.

– И откога се разхождаш в тоя вид?

– Ами от гръмването на Чернобил. И, да ти кажа, много добре се чувствам. Екологично чист съм като сълза.

– Нима е възможно човек да се предпази от всички замърсявания?

– Напълно. Както виждаш, проблемът с въздуха съм го решил. Малко по-сложно стоят нещата с храната, но и там му намерих цаката. Събирам треви и корени от места над 2000 метра надморска височина. Пия единствено изворна вода. Само със секса съм зле.

– Защо?

– Ами първата ми жена избяга, защото не беше съгласна всеки ден да си вади медицинско, че не е заразна. Втората пък аз я изгоних, защото настояваше да си свалям наметалото и противогаза, като си лягаме.

– Ама ти така ли спиш?

– Разбира се. Иначе какъв е смисълът цял ден да ходя така, а през нощта да се натровя. Проблемите с жените обаче ме подтикнаха към творчество – в момента пиша наръчника „Екосекс“.

– Какво е това?

– Екосексът е нов революционен етап в междуполовото общуване. Давам ценни съвети как да преспим с една жена, без да си разменяме бактерии. Най-важното нещо в случая е облеклото – то трябва да е такова, с каквото съм в момента, а има и олекотен вариант – гумено трико, което херметизира тялото. Второ: физическият допир трябва да се ограничи до минимум. И трето: мъжът и жената да са в различни стаи.

– А как става номерът?

– Ами това още не съм го измислил, но ще стигна и дотам.

– Блазе ти, Добри, ще живееш сто години – възхитих му се аз.

– Минимум! – ухили се Добри, надяна противогаза и тръгна да пресича улицата.

Единственият недостатък на това приспособление е ограничената видимост. Заради противогаза Добри не видя връхлитащия камион и попадна под колелата му.

*Публикувано в ivosiromahov.com

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.