Какво се е случило с чилийските миньори през първите 17 дни ?

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/kakvo-se-e-sluchilo-s-chiliyskite-minyori-prez-parvite-17-dni/25281 SvobodnoSlovo.eu
Какво се е случило с чилийските миньори през първите 17 дни ?

Всички чилийски миньори бяха спасени след близо два месеца под земята. Но сякаш има една тъмна част от историята, за която не желаят да разкажат...

Миньорските шахти по света от наистина много време са сцена на странни събития. През 1945 година, секция от мина в Пенсилвания се срутва и много миньори попадат в капан. Хората били ужасени, но скоро забелязали да се отваря врата в галерията, от там излязъл мъж с фенер и ги уверил, че помощта идва. След това влязъл обратно във вратата. Никой никога не разказал нещо повече за тази врата. Опитали ли са се самите те да я отворят ? Изчезнала ли е след като странният човек влязъл в нея ? Защо самият той не ги извел на повърхността, а само им казал, че помощта наближава ? Защо не им донесъл храна ? Съществуват много подобни истории в които миньори разказват за срещи с подобни хора под земята - но за жалост няма никакви доказателства.

Също така има много истории за тайни тунели по цялата планета, които се смятат за правдоподобни. Има доста сериозни предположения, че военните в САЩ имат тунели, които водят от една военна база в друга, намиращи се дори в различни щати. Но за повечето тайни тунели се предполага, че са много по-древни от настоящите правителства.

Да не забравяме също и историите на Ричард Шавър. Той публикувал няколко книги в които разказва за своите пътешествия под земята и за срещите си със същества наричащи се "Дерос". Те не били толкова дружелюбни като човека с фенера от мината в Пенсилвания. Всъщност те обичали да ядат хора. Тези истории били публикувани като художествена измислица, но до смъртта си Ричард Шавър твърдял, че са самата истина.

Сега да се върнем на чилийските миньори. Те са били под земята 2 месеца - най-дългият престой в мина на хора, които са оцелели. Казват, че са оживели, защото разпределили храна на малки порции за да имат за по-дълго време - дори когато били спасени им оставало още неизядена храна. Възможно ли е да са получавали някаква помощ ? Докторът, който ги видял след спасяването казал, че е впечатлен от здравословното им състояние.

Но по-съмнителен е обетът за мълчание, който миньорите дали. Те обещали, че няма да говорят за първите 17 дни преди да бъдат намерени и това, което се е случвало тогава. Някои журналисти казват, че това е защото по това време те са си мислили, че смъртта им е неизбежна и са разказвали лични неща - за изневери и т.н. От други източници се чу, че през първите дни се и стигнало до бой между миньорите. Но ако това са причините са мълчанието им, от къде журналистите знаят тези неща ? Дали не става въпрос за нещо съвсем друго - за нещо което са намерили или видели ? И дали чилийското правителство има нещо общо ? Някак си е странно, че властите толкова бързо ги бяха обявили за загинали и даже им организираха погребение...

Поне докато някой от мъжете не наруши обетът за мълчание, едва ли ще знаем какво се е случило там долу.

Резултат с изображение за Подземни тайни

Източник: The Uncanny Investigator

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.