КАСКЕТЪТ НА ЧУДОВИЩЕТО

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/kasketat-na-chudovishteto/13093 SvobodnoSlovo.eu
КАСКЕТЪТ НА ЧУДОВИЩЕТО

В откровено интервю Главният ни прокурор сподели своята партийна принадлежност, на която по устав няма право. Но преди да го виним, нека пробваме да го разберем.

Той определя себе си като християн-социалист-патриот. Знам, че е трудно да се осмисли този идеологически феномен, но нека се опитаме. Представете си митично животно, с три глави. И всяка се опитва да е по-главна от другите две. Тази триглава шизофрения е тежко бреме и предполага непрекъснати вътрешни конфликти.

Историята помни как това триединство може да бъде обединено под мустака на една цяла, маниакално чиста идеология. Нарича се нацизъм и всъщност подхожда чудесно на всеки комплексиран дребнодушец с фетиш да пипа власт - с голи, треперещи пръсти.

Това сравнение може да е прекалено. Но Гешев е не просто позор, а е опасност - не защото той самият може да се превърне в диктатор, а защото човек с такива разбирания е на практика безконтролно овластен, в служба на едно друго чудовище, което съвсем не е митично.

Казва се Мафия.

Радослав Бимбалов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.